Tuesday , November 29 2022

Peste 600 de persoane au participat la o acţiune împotriva violenţei, organizată de poliţiştii suceveni

foto activitate Carrefour1


Ziua Naţională a României a fost întâmpinată de poliţiştii suceveni prin participarea la evenimentele organizate la nivelul judeţului, totodată structurile operative fiind mobilizate pentru asigurarea intervenţiei eficiente la solicitările cetăţenilor şi menţinerea climatului de ordine şi siguranţă publică. În astfel de momente de sărbătoare, încărcate de semnificaţie istorică şi spirit naţional, poliţiştii Compartimentului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii şi poliţiştii rutieri au organizat şi o activitate de responsabilizare a cetăţenilor cu privire la situaţiile de risc.
Peste 600 de persoane au participat la Shopping City Suceava la o activitate derulată în parteneriat de poliţişti şi Club Bucovina Dance, tineri cu vârste cuprinse între 5 şi 16 ani promovând dansul şi creaţia artistică, valori ce trebuie adoptate de tânăra generaţie. Poliţiştii au organizat şi un concurs, cinci echipe de adolescenţi având ca sarcină desfăşurarea unor ateliere de lucru tematice care să surprindă factori de risc în dezvoltarea lor şi să promoveze recomandări cu caracter preventiv.
Printre pericolele identificate de tineri s-au numărat: alcoolul, violenţa, lipsa comunicării, nerespectarea normelor rutiere. De altfel, poliţiştii au prezentat în incinta Shopping City Suceava şi o autospecială de poliţie cu tehnica din dotare, fiind susţinut şi un workshop de siguranţă rutieră împreună cu reprezentantul unei şcoli de şoferi.
În total, peste 250 de copii au dansat, au realizat planşe desenate, au creat scene de rol – totul sub deviza „Uniţi Împotriva Violenţei!”. Toate aceste activităţi s-au desfăşurat în faţa publicului numeros format din prieteni, părinţi, bunici, oameni veniţi să vadă tineri ce promovează valori sociale şi care luptă prin mijloacele lor alături de poliţişti împotriva violenţei. Toţi participanţii au primit din partea poliţiştilor materiale preventive şi reviste de promovare a Poliţiei Române, iar tinerii participanţi la concurs au primit premii din partea Bucovina Dance Club Suceava. (C.Z.)

Vezi si

Camion încărcat cu cereale, răsturnat pe centura Rădăuțiului (FOTO)

Luni seara, în jurul orei 18.00, un autotren încărcat cu cereale s-a răsturnat în afara …