Thursday , September 23 2021

Peste 60.000 de pachete cu alimente vor fi distribuite de Prefectura Suceava, începând de săptămâna viitoare, familiilor defavorizate din județ

“Începând de săptămâna viitoare, beneficiarii finali vor putea ridica de la primăriile din județ atât pachetele de igienă recepționate acum două săptămâni, cât și cele de alimente recepționate acum”, a declarat subprefectul județului Suceava, Daniel Prorociuc

 

Instituția Prefectului Județul Suceava a început recepția celei de a doua tranșe din acest an de pachete de alimente, acordate din fonduri externe nerambursabile, ca urmare a derulării Programului privind unele măsuri pentru sprijinirea categoriilor de persoane cele mai defavorizate.

La nivelul județului Suceava vor fi recepționate un număr de 60.922 de pachete de alimente pentru beneficiarii eligibili. Pachetele alimentare conțin: făină albă de grâu (5buc. X 1kg.), mălai (4 buc. X 1kg.), paste făinoase (2buc. X 400g), ulei (4buc. X 1L), zahăr (2buc x 1 kg), orez (4 buc x 1kg), conservă din carne de vită (5 buc x 300g), conservă din carne de porc (3 buc x 300g), conservă pateu de ficat de porc (5 buc x 200g), compot de fructe (2 buc x 720ml), gem de fructe (1buc x 360g) și gem de fructe dietetic (1buc x 360g).

”Imediat ce vom finaliza recepția totală la nivel de județ a pachetelor cu alimente, vom emite ordinul de prefect privind distribuția acestora către beneficiarii finali, acest lucru fiind previzionat a se întâmpla începând de săptămâna viitoare. Practic, începând de săptămâna viitoare beneficiarii finali vor putea ridica de la primăriile din județ, atât pachetele de igienă recepționate acum două săptămâni, cât și cele de alimente recepționate acum”, a declarat subprefectul județului Suceava, Daniel Prorociuc, coordonatorul județean al grupului de lucru POAD

Beneficiarii acestor pachete sunt familiile și persoanele singure cărora le este stabilit, prin dispoziție scrisă a primarului, dreptul la un venit minim garantat acordat în baza Legii nr. 416/2001 privind venitul minim garantat, cu modificările și completările ulterioare și familiile beneficiare de alocație pentru susținerea familiei, acordată în baza Legii nr. 277/2010 privind alocația pentru susținerea familiei, republicată, cu modificările și completările ulterioare.

Prefectura Sucevei precizează că, prin programul POAD, Programul Operațional Ajutorarea Persoanelor Dezavantajate, finanțat de către Uniunea Europeană prin Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene și coordonat la nivelul județului Suceava prin Instituția Prefectului, până acum doar în acest an au fost alocate județului nostru un număr de 243.688 de pachete (alimente și igienă), în sumă totală de aproximativ 22.000.000 de lei. (O. N.)

Vezi si

Centrul de vaccinare de la Shopping City se închide de la 1 octombrie. Se redeschide cel de la Colegiul „Ștefan cel Mare”

Centrul de vaccinare drive thru de la Shopping City se va închide de la 1 …