Wednesday , September 28 2022
Breaking News

Peste 6.800 de elevi din județul Suceava s-au înscris pentru a susține Evaluarea Națională

Evaluarea Națională începe luni, 15 iunie, când absolvenții clasei a VIII-a vor susține, în condițiile speciale cauzate de pandemia de COVID-19, proba scrisă la limba și literatura română

Pentru a putea participa la evaluarea de final de gimnaziu, elevii s-au înscris la unitățile de învățământ în evidențele cărora se află. Potrivit Inspectoratului Şcolar Județean (IŞJ) Suceava, 6.873 de absolvenți de clasa a VIII-a vor susține Evaluarea Națională. „Au fost organizate 158 de centre de examen și opt centre de evaluare. Pentru Evaluarea Națională s-au înscris 6.873 de elevi de clasa a VIII-a”, a informat inspectorul Cezar Anuței, purtătorul de cuvânt al IŞJ Suceava. De asemenea, 15 elevi vor susține probele în condiții speciale, având probleme medicale. În cazul lor a fost solicitată prelungirea timpului de rezolvare a subiectelor, sau susținerea probelor cu însoțitor ori într-o sală separată.

În data de 17 iunie se va desfășura proba scrisă la matematică, iar pe 18 iunie proba scrisă la limba și literatura maternă. Rezultatele trebuie să fie afișate pe 22 iunie, până la ora 14:00, iar candidații care se vor considera nedreptățiți vor putea depune contestații începând din acea zi și pe 23 iunie, până la ora 12:00. După soluționarea contestațiilor, pe 27 iunie va avea loc afișarea rezultatelor finale.

În ceea ce privește supravegherea candidaților care vor susține Evaluarea Națională, IŞJ Suceava susține că nu sunt probleme în asigurarea personalului didactic. ”Nu avem probleme cu asigurarea personalul care va supraveghea elevii la examen. Nimeni nu este obligat să participe, dacă nu vrea. Noi avem necesarul de profesori supraveghetori asigurat, așa cum prevede metodologia, câte un cadru didactic la clasă. La finalul săptămânii se va extrage la sorți componența comisiilor. Suntem în grafic cu pregătirile”, a declarat inspectorul școlar general Grigore Bocanci.

Menționăm că la începutul anului școlar, în evidențele IŞJ Suceava se numărau circa 7.200 de elevi de clasa a VIII-a. (O. N.)

Vezi si

Foresta a părăsit cu fruntea sus Cupa României. “Galben-verzii” au pierdut la limită cu UTA Arad, în fața a 4.000 de spectatori pe Areni (FOTO, VIDEO)

Foresta a părăsit cu fruntea sus Cupa României, după ce a pierdut la limită, scor …