Tuesday , January 31 2023

Peste 500 de elevi ai Colegiului Național ”Eudoxiu Hurmuzachi” Rădăuți au primit burse de merit

Colegiul Național ”Eudoxiu Hurmuzachi” Rădăuți anunță că are, și în acest an școlar, sute de elevi cu burse de merit. Mai exact, este vorba despre 77% dintre elevii eligibili, și anume elevii din clasele a VI-a și X-XII. Fiecare dintre cei 536 de elevi merituoși a primit suma de 290 lei, alți 12 elevi au primit burse pentru orfani, iar 5 sunt beneficiari de burse de boală, fiecare a câte 400 de lei.

Au primit burse toți cei 25 de elevi ai clasei a VI-a, 176 de elevi din clasele a X-a (cei mai multi elevi din clasa a X-a C – 30), 173 de elevi din clasele a XI-a (cei mai multi elevi din clasa a XI-a C – 33) și 162 elevi din casele a XII-a (cei mai multi elevi din clasele a XII-a C și a XII-a F – câte 28).

”FELICITĂRI celor 536 elevi ai colegiului beneficiari de burse de merit. Felicitările și mulțumirile se adresează, în egală măsură, și tuturor cadrelor didactice care i-au pregătit. La acestea se adaugă 12 burse pentru orfani, în valoare de 400 lei/bursa, și 5 burse de boală, în valoare de 400 lei/bursa. S-au acordat așadar burse în valoare totală de 162.260 lei pentru rezultatele școlare obținute în semestrul al II-lea din anul școlar 2020-2021. Fondul de burse solicitat de unitatea noastră școlară și alocat de către autorități pentru anul în curs, și anume 365.000 de lei, este cel mai mare fond de burse din istoria colegiului”, au transmis reprezentanții colegiului.

Astfel, rezultatele muncii și studiului elevilor și cadrelor didactice, concretizate în performanță și excelență în educație, sunt apreciate, valorizate și recompensate, iar investiția în tineri este unul dintre principalele obiective strategice ale colegiului. (O. N.)

Vezi si

Un tânăr de 18 ani din Bunești, prins de jandarmii din Fălticeni după ce a lovit un bărbat cu o bâtă

În data de 30 ianuarie a.c., pe timpul executării serviciului de patrulare, jandarmii din municipiul …