Sunday , October 2 2022

Peste 500 de candidați, așteptați la prima probă scrisă a Bacalaureatului de toamnă

Sesiunea de toamnă a examenului național de Bacalaureat începe marți, 16 august, cu Proba scrisă la Limba română, fiind așteptați 589 candidați. Accesul candidaților în centrul de examen la probele scrise se face în intervalul 7:30 – 8:30, conform metodologiei, iar proba va începe la ora 09.00. Timpul destinat pentru elaborarea unei lucrări scrise este de 3 ore.

Potrivit Inspectoratului Școlar Județean Suceava, s-au înscris, pentru sesiunea de toamnă a Bacalaureatului, 1.151 de candidați. Repartizarea pe probe arată că 707 candidați vor susține Proba obligatorie a profilului, iar 698 candidați Proba la alegere a profilului și specializării.

La nivelul județului Suceava, organizarea și desfășurarea examenului va avea loc în 4 de centre de examen – Colegiul Național ”Mihai Eminescu” Suceava, Colegiul Național ”Petru Rareș” Suceava, Colegiul Tehnic ”Alexandru Ioan Cuza” Suceava și Colegiul Tehnic de Industrie Alimentară Suceava, și un centru zonal de evaluare.

Evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba română va fi susținută de 193 candidați, iar Evaluarea competenţelor lingvistice într-o limbă de circulaţie internaţională de 202 candidați, în timp ce 194 candidați vor avea de susținut Evaluarea competenţelor digitale.

Conforma calendarului, Proba obligatorie a profilului pe 17 august, iar pe 18 august candidații vor susține Proba la alegere a profilului și specializării. În data de 19 august va fi organizată Proba la Limba și literatura maternă.

Evaluarea competențelor lingvistice și digitale se vor desfășura între 22-29 august, iar în data de 31 august vor fi afișate rezultatele la probele scrise, până la ora 12.00, astfel că depunerea contestațiilor se va realiza în intervalul orar 12.00 – 18.00. Pe 3 septembrie vor fi afișate rezultatele finale.

În prima sesiune a examenului de Bacalaureat 2022 rata de promovare a fost de 77,90%, după soluționarea contestațiilor, iar 12 absolvenți de liceu au obținut media 10. (O. NUȚU)

 

Vezi si

Foresta s-a desprins în fruntea clasamentului după victoria cu CSM Bacău. Șomuz s-a impus în derbyul de la Rădăuți

Foresta s-a desprins la cinci puncte în fruntea clasamentului Seriei I a Ligii a III-a, …