Monday , July 22 2024

Peste 500 de angajați din învățământ, dintre care 100 din țară, participă în weekend la Suceava la Spartachiada profesorilor

Alianța Sindicatelor din Învățământ Suceava organizează, în parteneriat cu IŞJ Suceava și FSLI și cu sprijinul Consiliului Județean Suceava, Primăriei Suceava, Universității ”Ştefan cel Mare”, IPJ Suceava și Direcția Silvică Suceava, Spartachiada profesorilor, a XII-a ediție, în perioada 28-30 iunie a.c. Evenimentul a avut o pauză de 4 ani, ultima ediție fiind cea din 2019, deoarece a fost imposibilă organizarea lui în perioada de pandemie, iar anul trecut din cauza grevei din sistemul de învățământ.

Potrivit organizatorilor, și-au anunțat participarea peste 500 de persoane, angajați din sistem, dintre care 100 sunt din afara județului. ”Este cea mai mare participare din afara județului dintre toate edițiile organizate de noi și ne bucură acest lucru. Avem o delegație foarte mare din Republica Moldova, de 24 de persoane, dar vin persoane și din Chișinău, toată zona Moldovei, dar și din orașe mai îndepărtate din țară, cum ar fi Mehedinți, Bihor. Probele Spartachiadei vor avea loc în Suceava, excepție fiind cea de ciclism, pe care o vom desfășura din Mitocul Dragomirnei spre Pătrăuți. Este o ocazie unică și frumoasă de socializare pentru oamenii din sistem, am fost sunați și întrebați dacă mai organizăm Spartachiada, pentru că este un eveniment unic la nivel național”, a explicat Giani Leonte, președintele Alianței Sindicatelor din Învățământ Suceava.

Vineri, 28 iunie, Spartachiada va debuta cu proba de pescuit sportiv, care va avea loc la Hagigadar, iar sâmbătă va avea loc festivitatea de deschidere și Crosul dascălilor. Duminică vor avea loc mai multe competiții sportive, printre care ciclism, volei, street-ball, tenis de masă, tenis de câmp, tenis cu piciorul, darts, șah, fotbal, badminton, natație, handbal și luptă cu odgonul. La finalul spartachiadei, participanții care se vor remarca în cadrul competițiilor vor fi premiați în cadrul unei festivități de premiere care va avea loc în Auditoriumul Universității ”Ştefan cel Mare” Suceava.

Sponsorii Spartachiadei profesorilor sunt Tipografia Celestin, Ambu Life și FSLI. (O. NUȚU) 

Vezi si

Incendiu puternic izbucnit într-o gospodărie din Bogdănești

Luni dimineață, un incendiu a izbucnit  la o gospodărie în comuna Bogdănești. Evenimentul a fost …