Saturday , July 20 2024

Peste 5.000 de candidați din județul Suceava s-au înscris la examenul național de Bacalaureat. IȘJ a stabilit 16 centre de examen

Săptămâna viitoare, la nivelul unităților de învățământ liceal, va debuta evaluarea nivelurilor de competență din cadrul probelor de evaluare a competențelor lingvistice și digitale.

Inspectoratul Școlar Județean Suceava a informat că la probele examenului național de  Bacalaureat, sesiunea iunie – iulie 2024, s-au înscris 5.118 candidați, care vor susține probele în 16 centre de examen. Săptămâna viitoare, la nivelul unităților de învățământ liceal, va debuta evaluarea nivelurilor de competență din cadrul probelor de evaluare a competențelor lingvistice și digitale.

Evaluarea probelor scrise va fi digitalizată. Lucrările sunt scanate în sala de examen, la sfârșitul probei scrise, în prezența candidatului, fiind încărcate pe platforma de evaluare de către profesorii asistenți. Secretizarea lucrării se face automat, în momentul încărcării, nemaifiind necesar a fi făcută de către candidați/profesorii asistenți. Ulterior, lucrările sunt repartizate automat și aleatoriu, prin intermediul platformei, către doi evaluatori aflați în alte județe decât județul din care provin candidații.

Pentru evaluarea lucrărilor scrise a fost constituit un Centru zonal de evaluare, și anume Colegiul de Artă ”Ciprian Porumbescu” Suceava, cu două puncte de lucru – Colegiul Tehnic de Industrie Alimentară Suceava și Liceul Tehnologic ”Mihai Eminescu” Dumbrăveni.

Potrivit calendarului, Evaluarea competențelor lingvistice de comunicare orală în limba română va avea loc săptămâna viitoare, între 17 – 19 iunie, urmată de Evaluarea competențelor lingvistice de comunicare orală în limba maternă, programată în zilele de 19 și 20 iunie, Evaluarea competențelor digitale, între 19 – 21 iunie și Evaluarea competențelor lingvistice într-o limbă de circulație internațională, care va fi susținută de candidați între 25 – 27 iunie.

Probele scrise încep pe 1 iulie, când absolvenții de liceu vor susține proba la Limba și literatura română. A doua zi este programată Proba obligatorie a profilului, pe 4 iulie urmează Proba la alegere a profilului și specializării, iar pe 5 iulie va avea loc proba la Limba și literatura maternă. Rezultatele la probele scrise vor fi afișate pe 8 iulie, până la ora 12:00, contestațiile vor putea fi depuse în intervalul orar 12:00 – 18:00. Afișarea rezultatelor finale se va face pe 12 iulie. (O. NUȚU)

 

Vezi si

Absolvent al Colegiului Național Militar ”Ștefan cel Mare”, admis primul la specializarea aleasă din cadrul Academiei Tehnice Militară ”Ferdinand I”

Nu doar elevii Colegiului Națiaonal Militar ”Ștefan cel Mare” Câmpulung Moldovenesc obțin rezultate remarcabile, ci …