Saturday , October 1 2022

Peste 400 de pacienţi au fost consultaţi în ultimele două zile în containerul de la UPU

Incepând de sâmbătă, întreaga activitate a Unităţii de Primiri Urgenţe a fost relocată într-un container modular . Aşa cum reiese din declaraţiile directorului Tiberius Brădăţan, atât pacienţii cât şi aparţinătorii acestora au dat dovadă de multă înţelegere şi răbdare. Lucrările de modernizare şi extindere UPU se vor finaliza pe 8 martie, termenul contractual de execuţie al lucrărilor fiind de şase luni 

Numărul prezentărilor la Unitatea de Primiri Urgenţe în primele două zile de când unitatea îşi desfăşoară activitatea într-un container modular a fost de 446, înregistrându-se 226 de prezentări în cursul zilei de sâmbătă şi 220 de suceveni au necesitat asistenţă medicală în cursul zilei de duminică. “Totul a decurs bine, cu multă înţelegere din partea pacienţilor dar şi a aparţinătorilor şi cu o contribuţie deosebită din partea personalului. Sunt foarte mulţumiţi de cum au decurs primele două zile şi avem dovada că dacă există comunicare şi înţelegere de ambele părţi, nu sunt probleme”, ne-a declarat doctorul Tiberius Brădăţan, director medical în cadrul Spitalului Judeţean Suceava.
Incepând de sâmbătă, 3 octombrie, întreaga activitate a Unităţii de Primiri Urgenţe din cadrul Spitalului Judeţean a fost relocată în aripa nouă a instituţiei, iar triajul pacienţilor a început să se facă, după cum v-am informat în numerele anterioare, într-un container modular amplasat în parcarea din spatele spitalului. In aripa nouă s-au amenajat camere de stabilizare, camere de tratament şi rampă pentru Ambulanţe, toate acestea deoarece au început lucrările de modernizare şi extindere a Unităţii de Primiri Urgenţe. Noua Unitate de Primiri Urgenţe va beneficia de spaţii mai generoase pentru consultaţii, flux separat pentru ambulanţe cu o bandă de circulaţie pe sens, într-un spaţiu protejat astfel încât pacientul să fie transferat direct în UPU, un triaj pentru copii complet separat de cel pentru adulţi, cu spaţii de aşteptare pentru aparţinători, fluxuri separate pe categorii de urgenţe. Sala de aşteptare pentru aparţinători va fi dotată cu monitoare pe care aceştia îşi vor putea observa membrii de familie din sala de intervenţii şi consultaţii.
Termenul contractual de execuţie al lucrărilor este de şase luni, iar pentru finalizarea lucrărilor la timp, se va lucra în două ture. (Cristina RUSTI)

Vezi si

Zeci de șoferi amendați, în urma unei razii a Poliției la Rădăuți

Având în vedere evoluţia situaţiei operative şi a indicatorilor dinamici pe linie de poliţie rutieră …