Saturday , May 25 2024

Peste 400 de elevi vin la Suceava săptămâna viitoare, la fazele naționale ale olimpiadelor de Română și de Interpretare Instrumentală

Săptămâna viitoare, Suceava va fi gazda a două olimpiade naționale, la care sunt așteptați să participe peste 400 de elevi din toată țara. Olimpiada de Limba și Literatura Română pentru liceu va avea loc între 24 și 28 aprilie, la Colegiul Economic ”Dimitrie Cantemir”. Olimpiada de Interpretare Instrumentală pentru învățământul gimnazial se va desfășura între 25-27 aprilie, la Colegiul de Artă ”Ciprian Porumbescu”

Olimpiada de Limba și Literatura Română pentru liceu va avea loc între 24 și 28 aprilie, la Colegiul Economic ”Dimitrie Cantemir”. Sunt calificați 276 de elevi din clasele IX-XII din toată țara, câte un elev de la fiecare an de studiu din fiecare județ și sector al municipiului București în care s-au organizat olimpiade, primul în ierarhia clasei la care a concurat. Candidații vor susține o probă scrisă, timpul de lucru fiind de trei ore, și una orală – 25 de minute, punctajul maxim pentru fiecare probă fiind de 100 de puncte. La etapa națională a Olimpiadei, la fiecare secțiune și la fiecare clasă, se acordă câte trei premii și un număr de mențiuni reprezentând cel mult 15% din numărul participanților. Premiile I, II și III se acordă pentru elevii care obțin punctaje între 200 și 170 de puncte, iar mențiuni vor fi acordate celor ce vor obține între 160 și 169 de puncte.

Olimpiada de Interpretare Instrumentală pentru învățământul gimnazial se va desfășura între 25-27 aprilie, la Colegiul de Artă ”Ciprian Porumbescu”. În total, vor concura 150 de elevi, din toate județele țării, împărțite în șapte zone – Brăila, Iași, Brașov, Cluj, Timiș, Dolj și București. În zilele de vineri și sâmbătă, vor concura la pian 37 de elevi, la vioară 25 de elevi, corzi grave – 23, instrumente de suflat din lemn – 40, instrumente de suflat din alamă – 13, instrumente de percuție și acordeon – 12 candidați. Potrivit regulamentului olimpiadei, la etapa națională premiile I neacordate la unele secțiuni pot fi redistribuite, la decizia președintelui juriului, altor secțiuni, în cazul/cazurile realizării punctajului maxim de 100 de puncte de către doi sau mai mulți concurenți la același instrument. (O. NUȚU)

Vezi si

Gheorghe Șoldan: Suceava are nevoie de un primar precum Vasile Rîmbu

Deputatul Gheorghe Șoldan, candidatul PSD la conducerea Consiliului Județean Suceava, și Vasile Rîmbu, candidatul social-democraților …