Tuesday , January 31 2023

Peste 40 de cerșetori depistați de polițiști pe străzile Sucevei în minivacanța de 1 Decembrie

Polițiștii au întocmit și un dosar penal pentru „folosirea unui minor în scop de cerșetorie”, pe numele unei femei din comuna Scheia, care a fost surprinsă expunându-și propriul copil și practicând cerșetoria în intersecția de la periferia Sucevei – ieșirea către Rădăuți 

 politiew


În minivacanța de 1 Decembrie, polițiștii din cadrul Poliției municipiului Suceava au acționat pe raza municipiului, în zona bisericilor, supermarketurilor, piețelor și altor locuri aglomerate în vederea prevenirii și combaterii faptelor de cerșetorie, precum și pentru menținerea unui climat de ordine și liniște publică în aceste zone și prevenirea și combaterea de fapte antisociale. Având în vedere zilele libere pe care cetățenii le-au avut, dar și spiritul sărbătorilor care începe să se simtă tot mai mult, polițiștii au previzionat că cei care apelează la mila sucevenilor vor fi în număr tot mai sporit pe străzi și în zona hipermarketurilor.
La acțiune au participat 21 de agenți și ofițeri de poliție, cu șapte autoturisme din dotarea unității. Au fost depistate și legitimate 43 de persoane care apelau la mila publicului și au fost aplicate 25 de sancțiuni contravenționale în valoare de 3.450 de lei. Au fost legitimate alte peste 100 de persoane care nu își justificau prezența în anumite medii sau locuri, 20 dintre acestea fiind atenționate cu privire la respectarea normelor de conviețuire socială. Cele 43 de persoane care cerșeau au fost introduse în bazele de date ale poliției și atenționate cu privire la riscurile la care se expun și, totodată, cu privire la consecințele în plan juridic și personal generate de nerespectarea legii. De asemenea, persoanele care au fost surprinse oferind bani cerșetorilor au fost consiliate, arătându-se că în acest mod nu se stimulează decât un flagel social iar gestul respectiv nu are o finalitate în ceea ce privește evoluția unei comunități sigure și civilizate.
In cadrul acțiunii a fost întocmit un dosar penal pentru „folosirea unui minor în scop de cerșetorie”. Dosarul a fost întocmit pe numele unei femei din comuna Scheia care a fost surprinsă de către polițiști expunându-și propriul copil și practicând cerșetoria în intersecția de la periferia municipiului Suceava – ieșirea către Rădăuți. Reamintim astfel că fapta majorului care, având capacitatea de a munci, apelează în mod repetat la mila publicului, cerând ajutor material, folosindu-se în acest scop de prezența unui minor, se pedepsește cu închisoare de la trei luni la doi ani sau cu amendă.
În perioada următoare vor continua astfel de activități în vederea descurajării persoanelor care tind să comită frecvent asemenea fapte.
Polițiștii fac încă o dată apel către cetățeni să nu încurajeze cerșetoria oferind sume de bani persoanelor care apelează la mila publicului, gestul umanitar ajungând de multe ori în mâinile unor persoane care nu fac decât să exploateze ființe fără ajutor. (D.Z.)
 

Vezi si

Februarie începe cu o oprire de apă la Rădăuți

În data de 1 februarie începând cu ora 08.00 în zona Şcolii gimnaziale „Ion Pintilie” …