Friday , December 1 2023

Peste 4.400 de ”boboci” în noul an universitar, la USV, cel mai mare număr din ultimul deceniu

Universitatea ”Ştefan cel Mare” Suceava începe un nou an universitar în data de 2 octombrie a.c., cu peste 4.400 de ”boboci”, cel mai mare număr din ultimul deceniu, înregistrând o creștere cu 5% comparativ cu anul precedent. Este al doilea an consecutiv în care universitatea suceveană anunță un nou record în ceea ce privește studenții înscriși. Amintim că, în urma sesiunilor de admitere din 2022, peste 4.200 de ”boboci” au pășit în campusul USV, iar numărul studenților înscriși la licență, forma de învățământ cu frecvență, a fost cu 10% mai mare față de anul precedent.

În urma sesiunii de admitere de toamnă, s-au ocupat 437 locuri la programele de licență zi, 147 la licență ID, 356 la masterat și 75 la Conversie profesională.

În sesiunea de admitere iulie 2023 USV a atras, în total, 3.260 de noi studenți, înregistrând o creștere cu 13% față de anul 2022. Pe niveluri de studii, 2.040 dintre candidații români înscriși au confirmat locul la unul dintre programele de studiu de licență (învățământ cu frecvență, învățământ la distanță, conversie profesională) și peste 820 la masterat, cărora li s-au adăugat aproximativ 400 de etnici români de pretutindeni și cetățeni străini. În ceea ce privește studiile de doctorat, situația încă nu a fost definitivată, însă sunt peste 60 de candidați evaluați.

Deschiderea noului an universitar va fi organizată în parcarea de la corpul B, în condițiile în care în campus se desfășoară mai multe lucrări de investiții. Studenții USV sunt așteptați în data de 2 octombrie, la ora 18.00, la Târgul Organizațiilor Studențești și al activităților Casei de Cultură a Studenților, apoi la concertul susținut de formațiile Distinct și Fără Zahăr, urmat de show-ul lui DJ GrimEx, care va ține până la miezul nopții. (O. NUȚU)

Vezi si

107 milioane de euro vor putea fi accesate de Primăria Suceava în anii următori pentru mai multe proiecte

Conform primarului Ion Lungu,  proiectele pe care Primăria Suceava vrea să le propună Agenției de …