Thursday , April 25 2024

Peste 4.000 de elevi suceveni și 37 de profesori au cerut tablete, internet și materiale didactice pentru a putea desfășura lecțiile online

In cadrul inițiativei ”Reacție pentru educație”, susținută de Ministerul Educației și Cercetării și inițiată de Narada, s-au înscris 4.061 de elevi și 37 de profesori din județul Suceava care se consideră afectați de starea de urgență, dintre care 795 elevi au nevoie de intervenție. Printre necesitățile semnalate de cadrele didactice care s-au înscris pe platformă, pentru continuarea educației prin intermediul mediului digital, se numără tablete, internet de calitate, plată licențe software, cursuri de folosire a aplicațiilor sau platformelor online, multifuncționale, rechizite și materiale didactice. Companiile, comunitățile și orice persoană fizică pot alege, în timp real, unde să contribuie, în funcție de povestea care îi impresionează.  

Inițiativa ”Reacție pentru educație” susținută de Ministerul Educației și Cercetării și inițiată de Narada, cu sprijinul Cora România, a lansat o platformă digitală prin care profesorii își pot exprima nevoile materiale urgente pentru ei și elevii lor, în contextul continuării educației în mediul digital. S-au înscris deja peste 1.100 de profesori din toată țara, care predau pentru peste 100.000 de elevi, iar 7.000 dintre ei se pare că nu au acces la internet și alte necesități urgente.

Potrivit platformei narada.ro, 4.061 de elevi și 37 de profesori sunt afectați de starea de urgență, iar 795 elevi au nevoie de intervenție. Printre necesitățile semnalate de cadrele didactice care s-au înscris pe platformă, pentru continuarea educației prin intermediul mediului digital, se numără tablete, internet de calitate, plată licențe software, cursuri de folosire a aplicațiilor sau platformelor online, multifuncționale, rechizite și materiale didactice.

Companiile, comunitățile și orice persoană fizică pot alege, în timp real, unde să contribuie, în funcție de povestea care îi impresionează, pentru că fiecare cadru didactic sau elev care postează pe platformă lipsurile sale are ocazia de a explica situația proprie și de a puncta necesarul pentru a desfășura activitățile didactice online în perioada suspendării cursurilor din școli. ”Sunt copii foarte activi în timpul lecțiilor on-line, vin cu tot felul de propuneri, proiecte, și mi-aș dori să aibă fiecare o tabletă a lui. Ei intră on-line de pe telefoanele părinților, uneori părinții nu sunt prin preajmă, nu au suficient credit pe telefon și lucrurile devin greoaie. Chiar unul dintre copii imi spunea că ar fi mult mai bine dacă ar avea toți telefoanele lor, tablete sau laptop, pentru că le plac foarte mult lecțiile on-line. Apelez la dumneavoastră și vă sunt recunoscătoare pentru acest minunat proiect și pentru că sunteți alături de noi, profesorii”, povestește un cadru didactic ce predă în localitatea Frumosu.

Un cadru didactic din municipiul Suceava a cerut o tablă mică magnetică si suport pentru a putea rezolva exercițiile, markere, top hârtie, manuale de specialitate noi, figuri geometrice, laptop, licențe Office, Windows 10, Autocad, și o imprimantă cu scaner. ”Am clasă virtuală pe Google Classroom, folosesc diferite aplicații pentru a menține un proces educativ cât mai interactive”, motivează cererea sa profesorul de liceu din Suceava, care a precizat că 10 din cei 230 de elevi ai săi au nevoie de aceste ajutoare.

Înainte de Florii, 26 de copii de la Liceul Tehnologic ”Vasile Cocea” Moldovița, județul Suceava, care fac parte din Centrul pentru Inovație, Voluntariat și Inițiativă Comunitară CIVIC Jr., au primit tablete din partea Narada. Acestea le-au fost livrate personal de către prof. Daniela Ceredeev, directoarea liceului. ”Copiii au fost chemați la poartă, li s-a explicat în ce constă cadoul, ei înțelegând că în acest fel li s-a deschis drumul spre educația digitală. Elevii au fost foarte receptivi, surprinși și fericiți în același timp, iar prof. Daniela Ceredeev a împărtășit cu ei această bucurie”, precizează reprezentanții Narada.

Narada este o comunitate formată din antreprenori, manageri, oameni de acțiune al cărei scop este acela de a oferi soluții eficiente și rapide de modernizare a educației. (Oana NUȚU)

Vezi si

O nouă sesiune de admitere la Şcoala Militară de Subofițeri Jandarmi ”Petru Rareș” Fălticeni, care a scos la concurs 350 de locuri

Data limită de înscriere a candidaților este 14 mai a.c., iar dosarele pot fi depuse …