Thursday , February 2 2023

Peste 4.000 de elevi din județul Suceava învață în unități școlare particulare

În învățământul obligatoriu, cei mai mulți dintre cei înscriși în unități particulare sunt copii de grădiniță, și anume 1.023 de preșcolari, în 12 unități de învățământ. Urmează elevii de liceu, fiind înscriși la cele 4 licee particulare din județ 904 elevi, iar 640 de elevi de nivel primar învață în școli particulare.  Pentru continuarea studiilor, 1.311 elevi s-au orientat spre școli postliceale, pentru specializările Asistent medical  generalist, Asistent medical de farmacie și Asistent medical balneo-fiziokinetoterapie și recuperare.

În anul școlar 2022-2023, 4.262 de elevi din județul Suceava învață în unități școlare particulare. Potrivit informațiilor transmise de Inspectoratul Şcolar Județean Suceava, 86,13% dintre acești elevi sunt înscriși în învățământul particular acreditat și doar 13,87% au optat pentru unități de învățământ particular autorizate. În total, în județ există 21 de unități de învățământ particular, 17 fiind acreditate și celelalte 8 autorizate.

În învățământul obligatoriu, cei mai mulți dintre cei înscriși în unități particulare sunt copii de grădiniță, și anume 1.023 de preșcolari, în 12 unități de învățământ. Urmează elevii de liceu, fiind înscriși la cele 4 licee particulare din județ 904 elevi, iar 640 de elevi de nivel primar învață în școli particulare.

Pentru continuarea studiilor, 1.311 elevi s-au orientat spre școli postliceale, pentru specializările Asistent medical  generalist, Asistent medical de farmacie și Asistent medical balneo-fiziokinetoterapie și recuperare. În județ există 7 unități de învățământ postliceal acreditate – Centrul de Sudii ”Ştefan cel Mare și Sfânt” Bucovina Câmpulung Moldovenesc, Şcoala Postliceală ”țara de Sus” Vatra Dornei, Şcoala Postliceală Sanitară Centrul de Studii ”Ştefan cel Mare și Sfânt” Suceava, Şcoala Postliceală Sanitară Centrul de Studii ”Ştefan cel Mare și Sfânt” Rădăuți, Şcoala Postliceală Sanitară ”Centrul de Studii European” Fălticeni, Şcoala Postliceală Sanitară FEG Education – Filiala Suceava și Şcoala Postliceală Sanitară FEG Education Fălticeni.

Învățământ primar și gimnazial acreditat oferă Liceul Teoretic ”Filadelfia” Suceava și Liceul ”Natanael” Suceava, în timp ce Şcoala Gimnazială ”Sfântul Ioan cel Nou de la Suceava” Suceava este autorizată pentru nivelul primar și gimnazial, iar Şcoala Româno – Britanică Suceava este autorizată pentru a desfășura învățământ primar.

În învățământul liceal acreditat figurează Liceul Teoretic ”Filadelfia” Suceava, cu specializările filologie și matematică informatică, Liceul Tehnologic ”Virgil Madgearu” Suceava – specializarea technician în activități economice, și Liceul ”Natanael” Suceava, specializarea științele naturii.

Învățământul profesional acreditat desfășoară doar Liceul ”Natanael” Suceava, fiind vorba despre specializările mecanic auto și brutar – patiser – preparator produse făinoase. (Oana NUȚU)

Vezi si

Circulație în condiții de iarnă, fără probleme deosebite, pe drumurile naționale din zona de munte a județului

Prefectura Suceava a informat joi dimineață că pe căile de circulație rutiere administrate de Secția …