Friday , December 2 2022

Peste 350 de locuri de muncă vor fi disponibile, vineri, la Bursa locurilor de muncă pentru absolvenți

Vineri, 18 octombrie, între orele 09.00 – 14.00, Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă (AJOFM) Suceava organizează Bursa locurilor de muncă pentru absolvenți, la Iulius Mall Suceava, parter, zona liftului panoramic. Evenimentul are loc simultan și la punctele de lucru ale AJOFM din Fălticeni și Câmpulung Moldovenesc, precum și la Casa Germană din Rădăuți și are drept scop facilitarea accesului absolvenților la posturile disponibile și interacțiunea directă cu agenții economici.

Până ieri și-au confirmat prezența 65 de angajatori, dintre care 29 la bursa din Suceava, 9 la cea din Fălticeni, 12 la Rădăuți și 15 la evenimentul ce va avea loc la Câmpulung Moldovenesc.

”Cei mai mulți angajatori au transmis locurile de muncă vacante în aceste ultime zile, iar oferta este generoasă. Din cifrele pe care le deținem până în prezent, bursa a înregistrat 369 de locuri vacante la nivelul județului . Ca de obicei, vom avea pregătite 2-3 mese în plus pentru că în fiecare an avem agenți economici care vin în ultima zi și vor să participe la Bursa locurilor de muncă”, a explicat Anca Capverde, purtătorul de cuvânt al AJOFM Suceava. Domeniile de activitate care au înregistrat un număr important de locuri de muncă vacante, ce solicită calificări profesionale, sunt prelucrarea lemnului, construcții, restaurante și alimentație publică, iar cele mai solicitate specializări cu studii superioare sunt inginerii, specialiștii IT, designeri de grafică și economiștii.

Potrivit ANOFM, bursa locurilor de muncă pentru absolvenți reprezintă o oportunitate de a cunoaște mai bine piața muncii, ofertele de locuri de muncă, pentru ca aceștia să poată alege un loc de muncă conform pregătirii lor profesionale sau să se informeze despre ocupațiile cu posibilități mai mari de angajare pe termen mediu și lung. La acest eveniment pot participa și celelalte categorii de persoane care nu au loc de muncă sau care doresc schimbarea acestuia. Alături de oferte de locuri vacante pe plan local, persoanele interesate vor putea consulta și solicita consiliere pentru a ocupa locuri vacante în străinătate, mediate prin rețeaua EURES a serviciilor publice din Europa, iar oferta angajatorilor europeni este diversificată atât pe niveluri de studii și calificări, cât și ca domenii de activitate.

În evidențele AJOFM Suceava figurează peste 1.000 de absolvenți aflați în căutarea unui loc de muncă, dintre care un sfert au solicitat și primit indemnizație de șomaj. (Oana NUȚU)

 

Vezi si

Femeie de 28 de ani prinsă în toiul nopții la volan fără permis

În noaptea de miercuri spre joi, la orele 01:50, pe drumul județean 178 de pe …