Wednesday , February 8 2023

Peste 350 de copii au ”inspectat” vineri mașinile, motocicletele, tehnica și dotările polițiștilor suceveni (FOTO, VIDEO)

Pe 25 martie 200 de ani s-au împlinit 200 de ani de la înfiinţarea Poliţiei Române. Cu prilejul Zilei Poliției Române au fost avansați în grad 182 de polițiști suceveni. Vineri, pe esplanada Casei de Cultură din centrul municipiului Suceava, peste 350 de copii  au interacționat cu polițiștii suceveni, au explorat tehnica expusă de IPJ Suceava și au participat la concursuri  referitoare la regulile de circulație rutieră și nu numai.

Pe 25 martie 1822, domnitorul Grigore Dimitrie Ghica, domnitor al Ţării Româneşti, înmâna agăi Mihăiţă Filipescu, în cadrul unei ceremonii desfăşurate la Bucureşti, primul drapel al Agiei.

Pentru toţi poliţiştii români, această zi are o mare însemnătate, fiind strâns legată de semnificaţia Bunei Vestiri, care se află pe primul steag al Agiei, simbol care a fost preluat pe actualul drapel al Poliţiei Române.

Polițișttii suceveni au marcat acest moment aniversar comemorând polițiștii eroi căzuți la datorie, recompensând prin avansarea în grad profesional pe cei merituoși și organizând o serie de activități interactive în comunitate.

Cu prilejul Zilei Poliției Române au fost avansaţi în gradul profesional următor înainte de îndeplinirea stagiului minim un număr de 26 de poliţişti. De asemenea, alţi 156 agenţi de poliţie au fost avansaţi în gradul profesional următor la îndeplinirea stagiului minim.

În cursul acestei zile, pe esplanada Casei de Cultură din centrul municipiului Suceava polițiștii suceveni și–au serbat ziua alături de cei mici, fiind organizată o activitate deosebită, cu participarea a peste 350 de copii, dornici să-i întâlnească pe polițiștii rutieri și de ordine publică, dar și pe “mascații” de la Serviciul pentru Acțiuni Speciale.

Micii oaspeți au fost încântați de tehnica și dotările luptătorilor, au fost dornici să vadă îndeaproape motocicletele de poliție rutieră, autospecialele de poliție rutieră ale Serviciului Rutier și autospecialele de ordine publică. Polițiștii i-au lăsat să apese pe butoane, pentru a înțelege cum funcționează sistemele acustice și luminoase.

Unul dintre cele mai inedite momente a fost creat de polițiștii criminaliști, care au realizat simulări ale unor activități specifice din viața profesională.

De o atenție deosebită s-au bucurat și polițiștii de la Compartimentul de Analiză și Prevenire a Criminalității, care au organizat concursuri cu premii, pentru elevii și preșcolarii care au răspuns corect la întrebările referitoare la regulile de circulație rutieră și nu numai.

Totodată, printre punctele de atracție s-a numărat și noua autospecială intrată de curând în dotarea Serviciului Rutier – Educație Rutieră, special destinată și echipată pentru familiarizarea celor mici cu indicatoarele rutiere și regulile de circulație pe drumurile publice.

Prezenți la activități au fost și polițiștii din cadrul Biroului Siguranță Școlară, care le-au răspuns copiilor la toate întrebările și curiozitățile referitoare la munca de poliție.

Am fost încântați să le vedem zâmbetele și să le citim fericirea din priviri.

Această activitate ne-a încărcat cu multă energie, așadar considerăm că scopul nostru a fost atins: am reușit să le arătăm tuturor celor prezenți că suntem prietenii lor, că suntem la datorie în permanență pentru siguranța lor și că poliția este o instituție modernă, cu dotări la cele mai înalte standarde și cu polițiști profesioniști și dedicați meseriei lor”, a transmis comisarul șef Ionuț Epureanu, purtătorul de cuvânt al IPJ Suceava. (O.S.)

Vezi si

Ion Lungu: Lucrăm contracronometru pentru a putea finaliza creșa mare din Burdujeni la începutul lunii septembrie

Din cauza diferenței mari de nivel, deocamdată se impune ridicarea unui zid de sprijin de …