Saturday , July 20 2024

Peste 350 de candidați au promovat probele din cadrul admiterii la Şcoala Militară de Subofițeri de Jandarmi ”Petru Rareș” Fălticeni

Concursul de admitere la Şcoala Militară de Subofițeri de Jandarmi ”Petru Rareș” Fălticeni, sesiunea octombrie-decembrie 2022, a ajuns la final. Sâmbătă, 10 decembrie a.c., a avut loc proba scrisă de evaluare a cunoștințelor, iar după soluționarea contestațiilor candidații promovați vor trece prin examinarea medicală, în perioada 15 decembrie a.c.– 20 ianuarie 2023, iar rezultatele finale vor fi afișate până pe 25 ianuarie 2023. Au fost scoase la concurs în această sesiune 350 de locuri, din care 3 pentru romi și 3 pentru minorități.

Rezultatele provizorii publicate de instituția de învățământ militar din Fălticeni arată că 357 de candidați au promovat cele două probe de evaluare – a performanței fizice și a cunoștințelor. Mediile promovaților sunt cuprinse între 8,95 și 5,30, primul pe listă fiind un candidat ce provine din județul Suceava. De asemenea, au promovat 3 candidați care au concurat pentru locurile alocate pentru minorități și alți patru pe cele pentru romi. Doar 11 dintre candidații care au susținut probele de evaluare la Fălticeni sunt nepromovați.

Circa 800 de candidați din toată țara, care au trecut de proba psihologică, au participat la această sesiune de admitere la Şcoala Militară de Subofițeri de Jandarmi ”Petru Rareș” Fălticeni, însă 275 dintre aceștia au susținut probele de concurs în alte centre de selecție din țară. Au optat pentru unitatea de învățământ din județul nostru candidați care provin din Argeș, Alba, Arad, București, Bacău, Bihor, Bistrița, Botoșani, Brașov, Brăila, Buzău, Caraș-Severin, Călărași, Cluj, Constanța, Galați, Gorj, Harghita, Hunedoara, Ialomița, Iași, Maramureș, Mureș, Neamț, Satu Mare, Sălaj, Suceava, Teleorman, Tulcea, Vrancea și Vaslui. (O. N.)

Vezi si

Absolvent al Colegiului Național Militar ”Ștefan cel Mare”, admis primul la specializarea aleasă din cadrul Academiei Tehnice Militară ”Ferdinand I”

Nu doar elevii Colegiului Națiaonal Militar ”Ștefan cel Mare” Câmpulung Moldovenesc obțin rezultate remarcabile, ci …