Saturday , December 3 2022

Peste 300 de şoferi testaţi cu etilotestul, într-o singură zi

Poliţiştii suceveni au organizat o acţiune rutieră, ocazie cu care au testat cu aparatul etilotest 326 de şoferi, au dat 113 amenzi în valoare totală de 39.140 de lei, au reţinut 13 permise şi au retras şase certificate de înmatriculare alcoolscop

La data de 24 ianuarie 2018, Serviciul Rutier Suceava şi formaţiunile de profil din cadrul poliţiilor municipale şi orăşeneşti, sprijiniţi de poliţişti de ordine publică atestaţi să desfăşoare activităţi pe linie rutieră, au organizat şi desfăşurat acţiuni tematice pe raza judeţului pe linia depistării şoferilor care conduc vehicule pe drumurile publice fiind sub influenţa alcoolului sau a substanţelor psihoactive. Poliţiştii au testat cu aparatul etilotest 326 de şoferi, fiind constatate şase infracţiuni din care două alcoolemii şi patru alte cauze. Aceştia au dat 113 amenzi, în valoare totală de 39.140 de lei. De asemenea, poliţiştii rutier au reţinut 13 permise de conducere, din care unul pentru consum de băuturi alcoole şi 12 pentru alte cauze şi au retras şase certificate de înmatriculare.

La data de 24 ianuarie 2018, un echipaj din cadrul Poliţiei oraşului Frasin a oprit pentru control pe DN 17, pe raza localităţii, maşina condusă de un localnic de 47 de ani. Cum acesta mirosea a băuturi alcoolice, şoferul a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 1,18 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital, i-au fost recoltate probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei. În acest caz a fost întocmit un dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de „conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe”. (D.Z.)

 

Vezi si

Peste 23,6 milioane de lei au încasat sucevenii care au cazat refugiați ucraineni

De la începutul războiului în Ucraina, România a cheltuit 75 de milioane de euro pentru …