Thursday , October 6 2022

Peste 300 de polițiști vor fi prezenți la festivitățile de deschidere a anului școlar

În contextul începerii anului școlar 2019/2020 conducerea IPJ Suceava a solicitat luarea unor măsuri suplimentare specifice care să conducă la îmbunătățirea climatului de siguranță în incinta și zona adiacentă unităților de învățământ preuniversitar.

În acest sens, s-a dispus ca patrulele de poliție să fie prezente în zona școlilor, fiecare unitate de învățământ fiind dată în responsabilitatea unui polițist de proximitate sau care are atribuții pe această linie și care are îndatorirea de a monitoriza în permanență evenimentele din zona și a asigura ordinea și liniștea publică. Unitățile de învățământ au fost incluse în itinerariile de patrulare auto și pedestre ale poliției. De asemenea, la fiecare școală vor fi afișate datele de contact ale polițistului de proximitate, pentru o mai bună comunicare și relaționare.

În data de 9 septembrie, la unitățile școlare va fi asigurată prezența unui polițist care va prezenta mesajul poliției cu ocazia deschiderii anului școlar 2019/2020 și va promova recomandări cu caracter preventiv. Peste 300 de polițiști suceveni vor participa la deschiderea noului an 2019/2020.

Echipajele de poliție vor fi prezente în zona intrărilor în școli, în intervalele orare în care se efectuează intrarea și ieșirea de la cursuri a elevilor. De asemenea, comanda IPJ Suceava a dispus supravegherea în permanență a traseelor de deplasare a elevilor.

Întrucât multe unități școlare dețin terenuri de sport care sunt frecventate de un număr mare de copii, se vor efectua patrulări în zona școlilor și când elevii nu au cursuri, în vederea gestionării eficiente a fenomenului infracțional și impunerii unui climat de siguranță în aceste zone.

De asemenea,  s-a solicitat identificarea și controlarea tuturor unităților economice din zona adiacentă unităților de învățământ cu privire la respectarea categoriilor de produse ce pot fi comercializate minorilor, conform H.G. nr. 128/1994 privind unele măsuri pentru asigurarea condițiilor de dezvoltare fizică și morală a elevilor și studenților.

Polițiștii din structurile de prevenire, de proximitate și de la secțiile și posturile comunale vor avea întâlniri atât cu reprezentanți ai școlii, cât și cu părinți și elevi.

În anul școlar 2019/2020 polițiștii de prevenire suceveni vor iniția campanii și proiecte de prevenire a delincvenței juvenile și victimizării minorilor și acțiuni de prevenire a violenței în mediul școlar. La nivelul județului Suceava a fost încheiat un protocol de colaborare între IPJ Suceava și Inspectoratul Şcolar Județean Suceava, fiind constituit cadrul cooperării interinstituționale. Totodată, a fost inițiat un nou “Program de pregătire juridică și antiinfracțională a elevilor 2019/2020”. Lunar, specialiștii din cadrul Compartimentului de Analiză și Prevenire a Criminalității vor elabora teme de pregătire ce vor fi promovate la nivelul unităților de învățământ în cadrul orelor de dirigenție și cu prilejul altor acțiuni cu caracter de informare și prevenire.

“Polițiștii urează elevilor, părinților și profesorilor un an școlar plin de succese – un an școlar în siguranță!:, se arată într-un comunicat transmis de IPJ Suceava. (O.S.)

 

Vezi si

TIR din Suceava, încărcat cu 24 de tone de vechituri și gunoaie din Suedia, oprit la intrarea în țară

Marți, 04 octombrie a.c., în jurul orei 14.00, în Punctul de Trecere a Frontierei Petea, …