Wednesday , April 17 2024

Peste 300 de locuri de muncă vacante la Bursa absolvenților

Printre posturile ce se vor regăsi la standurile Bursei absolvenților sunt câteva oportunități unice, printre care șansa de a deveni parașutist. Ministerul Apărării Naționale, prin Unitatea Militară 01983 Bacău, oferă 28 de posturi vacante, din care 20 pentru parașutiști, 4 posturi de pază obiective militare, 2 de bucătari, 2 pentru șoferi cu permis B și C. Pentru sucevenii cu studii superioare sunt disponibile posturi de ingineri în diferite sectoare de acitivitate, iar pentru cei cu studii medii și profesionale cele mai ofertante domenii de activitate sunt construcţiile, alimentația publică, activități productive și de prelucrare a lemnului.

Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă (AJOFM) Suceava organizează vineri, 14 octombrie a.c., la Iulius Mall Suceava, parter – zona centrală, începând cu ora 10.00, Bursa absolvenților. Evenimentul va începe la aceeași dată, de la ora 9:00, la Casa Germană din Rădăuți și la sediul Punctului de Lucru din Cîmpulung Moldovenesc. În toate locațiile de organizare a bursei sunt așteptați absolvenți de toate vârstele, indiferent de anul absolvirii.

Numărul locurilor de muncă propuse de angajatorii care s-au arătat interesați să participe la bursa de vineri a trecut de 300, iar oferta se poate îmbogăți până în ziua desfășurării evenimentului.

”Până la monitorizarea statistică din data 12.10.2022, la Suceava s-au înregistrat un număr de 344 locuri vacante, dupa cum urmează: 294 locuri pentru studii medii și profesionale, 16 locuri pentru persoane necalificate și 34 locuri pentru persoane cu studii superioare”, a transmis AJOFM Suceava.

Printre posturile ce se vor regăsi la standurile bursei absolvenților sunt câteva oportunități unice, printre care șansa de a deveni parașutist. Ministerul Apărării Naționale, prin Unitatea Militară 01983 Bacău, oferă 28 de posturi vacante, din care 20 pentru parașutiști, 4 posturi de pază obiective militare, 2 de bucătari, 2 pentru șoferi cu permis B și C. Condițiile de acces pentru cei interesați să lucreze în cadrul unității militare sunt vârsta între 18-44 ani și să aibă minim studii gimnaziale, iar cei selectați vor intra în programul specific de pregătire.

Sucevenii cu studii medii sau studii profesionale pot ocupa unul din posturile de tehnician mecanic, operator calculator, contabil, designer grafică, dispecer, consilier vânzări, gestionar depozit, operator CNC, dulgher, sudor, electrician, instalator, confecționer textil, zidar, șofer, brutar, cofetar, cele mai ofertante domenii de activitate pe acest segment fiind  construcţiile, alimentația publică, activități productive și de prelucrare a lemnului. Pentru absolvenții de studii superioare sunt vacante posturi de inginer constructor, inginer tehnolog, inginer producție, inginer instalații, inginer proiectant, inginer industrie alimentară, economist, analist vanzări, director comercial, director vânzări. Persoanele care nu au nicio calificare se vor putea angaja ca ambalator, manipulant sau femeie de serviciu.

În spațiul bursei, alături de angajatorii interesați în recrutare de personal, vor fi organizate standuri informative și de suport:  standul Formare profesională, unde se pot face înscrieri la cursurile de calificare organizate de AJOFM Suceava; Standul EURES, unde se oferă consiliere pentru căutarea unui loc de muncă în Spațiul Economic European; standul refugiaților din Ucraina, unde se oferă servicii de ocupare specifice, iar Centrul de Urgențe Sociale al Institutului pentru Parteneriat Social Bucovina prezintă facilitățile ce se adresează mamelor refugiate care se angajează; standul Economia Socială, unde cei interesați vor primi informații cu privire la antreprenoriatul social local și cadrul legislativ specific economiei sociale; standul Direcției Generale Anticorupție, unde se oferă informații specifice activităților de prevenție.

Evenimentul are drept scop facilitarea accesului absolvenților la posturile disponibile și interacțiunea directă cu agenții economici. AJOFM Suceava îndeamnă absolvenții de liceu și facultate să participe la bursă, chiar și pentru experiența interviului față-în-față cu angajatorii. (Oana NUȚU)

 

Vezi si

Festivalul de Artă Medievală „Ștefan cel Mare”, nominalizat la „Destinația Anului”, ediția 2024

Toți cei care iubesc Cetatea de Scaun a Sucevei și evenimentele care se organizează aici …