Saturday , January 28 2023

Peste 300 de copii au participat la acțiunile de prevenire a accidentelor rutiere „Alege viața”

Activitățile au fost realizate de către polițisti rutieri din cadrul structurilor rutiere Rădăuți, Vatra Dornei și Fălticeni care s-au deplasat la unitățile de învățământ de pe raza de competență

alege viata (5)_tn


Peste 300 de copii și aproape 300 de părinți au participat în perioada 6 – 10 iunie 2017 la activități de prevenire a accidentelor rutiere în perspectiva vacanței de vară. Activitățile au constat în organizarea unor patrule școlare și instruirea acestora de către polițiștii rutieri în perioada 7 – 9 iunie 2017, dar și în organizarea unor activități interactive în parcările unui hypermarket de pe raza municipiilor Fălticeni, Rădăuți și Vatra Dornei.
Activitățile desfășurate în cadrul campaniei de prevenire a accidentelor rutiere „Alege Viața!” au fost realizate de către polițisti rutieri din cadrul structurilor rutiere Rădăuți, Vatra Dornei și Fălticeni care s-au deplasat la unitățile de învățământ de pe raza de competență (Tcoala Gimnazială „Ioan Ciurea” Fălticeni, Tcoala Gimnazială „Mihai Eminescu” Rădăuți și Tcoala Gimnazială nr. 4 Vatra Dornei) unde au făcut instruirea patrulei școlare de circulație, după care, împreună cu profesorul coordonator, s-au deplasat la trecerile pentru pietoni din imediata apropiere a școlii și au participat direct la desfășurarea activităților practice ale patrulei.
În ziua de 10 iunie 2017, în parcările unui hypermarket cu unități de lucru în Rădăuți, Vatra Dornei și Fălticeni, au fost organizate activități preventive interactive la care au participat un număr total de 330 copii, opt polițiști rutieri, părinți și colaboratori din cadrul Fundației United Way România.
Alături de părinți, cei mici au aflat de la polițiști ce reguli de circulație trebuie să respecte pe drumul către școală, locul de joacă sau către casă, inclusiv semnificația semnelor de circulație.
În cadrul activităților desfășurate au fost organizate orășele miniaturale, unde copiii au aplicat cele învățate de la polițiști, pentru a demonstra că pot deveni participanți la trafic responsabili.
Cei mai tineri participanți la trafic au fost răsplătiți cu premii și cu materiale informative privind regulile de circulație. La finalul activităților au fost oferite diferite premii (biciclete, trotinete, skateboard-uri și alte premii).
Conștientizarea de către copii și părinți a importanței cunoașterii și respectării regulilor de circulație rutieră este un factor important, care contribuie, pe termen lung, la scăderea numărului de accidente rutiere. (D.Z.)

 

Vezi si

Peste 4.000 de cereri de azil, înregistrate anul trecut la Centrul Regional de la Rădăuți. 3.086 de permise de ședere, acordate ucrainenilor refugiați

Peste 4.000 de cereri de azil au fost gestionate în anul 2022 de polițiștii de …