Wednesday , February 1 2023

Peste 300 de amenzi date de polițiștii suceveni pentru nerespectarea măsurilor anti-COVID. O cumătrie și o petrecere la o pensiune, întrerupte de polițiști

Având în vedere situația epidemiologică actuală, polițiștii, împreună cu ceilalți lucrători din cadrul instituțiilor Ministerului Afacerilor Interne dar și în colaborare cu reprezentanți ai Direcției Sanitare Veterinare și Pentru Siguranța Alimentelor, ai Direcției de Sănătate Publică și Inspectoratului Teritorial de Muncă au intensificat în acest week-end activitățile de verificare a modului în care se respectă prevederile Legii nr. 55 din 2020 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de SarsCov2.

Au fost suplimentate patrulele în teren, iar unitățile economice care au ca obiect de activitate organizarea de evenimente private au fost controlate după ce în prealabil administratorii acestora au fost instruiți cu privire la respectara cadrului legal.

Urmare a acestor activități au fost stopate mai multe evenimete private care se derulau cu încălcarea normelor legale și au fost aplicate peste 300 de sancțiuni contravenționale.

Doar în acest weekend au fost verificate 273 de societăți comerciale, persoane fizice autorizate, obiective și locații, cu privire la respectarea măsurilor și interdicțiilor impuse.

Au fost verificate 2.055 persoane cu privire la respectarea măsurilor și interdicțiilor impuse și au fost controlate peste 70 de mijloace de transport. Polițiștii au aplicat 303 sancțiuni contravenționale conform Legii nr. 55 din 2020 în valoare de 24.681 lei. Au fost desfășurate la nivelul județului peste 20 de acțiuni punctuale în piețe, târguri și zone aglomerate.

30 de amenzi la o cumătrie în Gura Putnei

Sâmbătă seara, la ora 19:40, patrula de siguranță publică din cadrul Secției 4 Poliție Rurală Gălănești, în colaborare cu lucrători de poliție din cadrul Poliției Municipiului Rădăuți au identificat pe raza comunei Putna, sat Gura Putnei, un eveniment organizat, respectiv o cumătrie, la sala unei societăți comerciale.

S-a intervenit în vederea întreruperii evenimentului, procedându-se la legitimarea tuturor persoanelor prezente, fiind identificate 30 de persoane.

În cauză s-au aplicat 30 de sancțiuni contravenționale celor prezenți la eveniment, iar organizatorului i-a fost aplicată separat o sancțiune în valoare de 2500 lei conform Legii 55/2020. Evenimentul a fost întrerupt, agenții de poliție rânând la fața locului până când toată lumea prezentă a plecat.

Chef la o pensiune din Poiana Negri întrerupt de oamenii legii

De asemenea, având în vedere planul de acțiune al Poliției municipiului Vatra Dornei privind modul de respectare a măsurilor dispuse prin instituirea stării de alertă pentru prevenirea răspândirii Sars-Cov-2, împreună cu reprezentanți din cadrul DSP Suceava, au fost efectuate verificări la unitățile de cazare de pe raza comunei Dorna Candrenilor.

Cu ocazia controlului efectuat la o pensiune situată pe raza comunei Dorna Candrenilor, sat Poiana Negri, s-a stabilit că în incinta pensiunii se aflau  20 de persoane, din care 14 adulți și 6 copii, care au organizat o petrecere privată.

Administratorul pensiunii a fost sancționat contravențional pentru nerespectarea măsurilor de prevenire a răspândirii virusului Covid-19, conform Legii 55/2020 – art.65, lit. h. și  s-a procedat la oprirea evenimentului.

Polițiștii recomandă încă o dată să evitați aglomerările de persoane și să vă protejați pe dumneavoastră și pe cei din jur. Nu vom tolera nicio abatere de la lege. Nu dorim sancționarea cetățenilor, ci ca toți sa conștientizeze că sănătatea și viața persoanelor sunt cele mai importante. Multumim tuturor celor care au înțeles că numai  împreună vom reuși să depășim această perioadă!”, se arată într-un comunicat transmis de IPJ Suceava.

secretarasite

Vezi si

 Activități desfășurate de polițiștii suceveni pentru prevenirea violenței în mediul școlar (FOTO)

În perioada 30 ianuarie –  3  februarie 2023, polițiștii organizează o serie de activități suplimentare …