Thursday , July 18 2024

Peste 300 de absenți la proba scrisă la Limba și literatura română din cadrul Evaluării Naționale

Inspectoratul Școlar Județean Suceava a informat că la prima probă a Evaluării Naționale 2024, cea de la Limba și literatura română, au fost prezenți 6.191 din cei 6.514 candidați înscriși. Drept urmare, au absentat 323 de elevi, numărul fiind un pic mai mic decât al absenților de la simularea acestui examen, care a avut loc în luna februarie a.c.

Subiectele primite de candidații prezenți la prima probă a Evaluării Naționale au avut două texte suport – ”Cireșarii”, de Constantin Chiriţă, și ”Portret”, de Cella Delavrancea, cu mai multe cerințe. La subiectul al II-lea au avut de realizat o compunere, de minimum 150 de cuvinte, în care să-l caracterizeze pe Tic, personajul din textul lui Constantin Chiriță. Cerințele de la Limba română au fost aproape identice cu cele de anul trecut, arată o analiză comparativă făcută de Edupedu.ro, care precizează că la 10 itemi din 18 elevii au avut de identificat în text sau de scris aceleași lucruri pe care le-au avut candidații din 2023.

A doua probă, cea la Matematică, va avea loc pe 27 iunie. Accesul candidaților în unitățile de învățământ/centrele de examen este permis în intervalul orar 8:00 – 8:30. Candidații trebuie să aibă asupra lor un act de identitate valid și instrumente de scris cu cerneală sau pastă albastră pentru redactarea lucrărilor scrise. Pentru executarea schemelor și a desenelor pot folosi și creion negru. Probele încep la ora 9:00, când candidații vor primi broșura cu subiectele și hârtie ștampilată pentru ciorne (acolo unde este cazul, pot fi solicitate și pagini suplimentare). Timpul de redactare a subiectelor din cadrul fiecărei probe scrise este de 120 de minute (două ore), calculate după completarea casetei de identificare. Probele sunt monitorizate audio-video.

Evaluarea Naţională pentru absolvenţii clasei a VIII-a va fi digitalizată. Subiectele și baremele de corectare vor fi disponibile pe site-ul subiecte.edu.ro, în fiecare zi cu probă scrisă, începând cu ora 15:00.

Pentru evaluarea lucrărilor scrise a fost constituit un Centru zonal de evaluare – Liceul cu Program Sportiv Suceava, cu două puncte de lucru: Școala Gimnazială Nr. 4 Suceava și Școala Gimnazială Nr. 10 Suceava.

Primele rezultate vor fi afișate miercuri, 3 iulie, până la ora 14:00. (O. N.)

Vezi si

Gospodărie din Ipotești, distrusă de un incendiu pornit de la un aragaz nesupravegheat

Joi, în jurul orei 12.30, a fost semnalat un incendiu la o casă de locuit …