Saturday , October 1 2022

Peste 230 de polițiști suceveni vor fi zilnic la datorie pe perioada minivacanței de Revelion

In această perioadă, pentru siguranța traficului rutier, pe drumurile publice vor acționa 18 autospeciale de poliție rutieră și 8 aparate radar  

În perioada 28.12.2018 – 02.01.2019, pentru ca zilele de sărbătoare să se desfășoare în condiții de siguranță, 233 de polițiști vor fi pregătiți să acționeze  zilnic pentru prevenirea și combaterea oricăror evenimente care pot afecta liniștea cetățenilor și să intervină atunci când sunt sesizați cu privire la comiterea unor fapte antisociale.

Din totalul polițiștilor care vor acționa zilnic, 156 sunt polițiști de ordine publică, 43 de polițiști de la rutieră și 34 de la celelalte structuri, respectiv: investigații criminale,  arme, explozivi și substanțe periculoase și luptători de intervenție rapidă. De asemenea, vor fi constituite și rezerve de polițiști, fiind pregătiți să intervină dacă situația impune.

Zilnic vor fi organizate 101 patrule și vor fi utilizate 109 autospeciale din dotare.

Pentru siguranța traficului rutier, pe drumurile publice vor acționa 18 autospeciale de poliție rutieră și 8 aparate radar.

În această perioadă, polițiștii suceveni vor fi la datorie, în slujba comunității, pentru asigurarea unui climat de ordine, liniște și siguranță publică, astfel încât toți cetățenii să își petreacă sărbătorile în liniște.

În caz de nevoie, nu ezitați să apelați numărul de urgență 112.

Sfaturi ale polițiștilor suceveni pentru această perioadă

  • În locurile publice, la piață, în magazine, aveți grijă de bunurile dumneavoastră! Nu vă lăsați copiii nesupravegheați și nu le permiteți să poarte cheia locuinței la vedere! Nu consumați în exces băuturi alcoolice, comiterea faptelor antisociale poate fi înlesnită de consumul de alcool!
  • La cumpărături, locul cel mai sigur pentru păstrarea portmoneului este buzunarul de la piept, din interiorul vestimentației!
  • Nu vă lăsați amăgiți de vânzătorii de ,,chilipiruri”, de cele mai multe ori produsele sunt fie contrafăcute, fie provin din săvârșirea unor infracțiuni!
  • În mijloacele de transport în comun, dați dovadă de vigilență și atenție față de conduita persoanelor de lângă dumneavoastră, atunci când așteptați mijloacele de transport în comun! Țineți, pe cât posibil, bagajul așezat în fața dumneavoastră!
  • În tren, nu lăsați bagajele nesupravegheate, nici pentru perioade scurte de timp! Nu consumați băuturi alcoolice, sucuri sau cafea de la persoane necunoscute! Nu încredințați bunurile personale și bagajele unor persoane necunoscute! La plata legitimațiilor de călătorie, nu expuneți la vedere întreaga sumă de bani pe care o aveți la dumneavoastră! Evitați transportarea unor sume mari de bani sau valori dacă nu vă luați măsuri de siguranță corespunzătoare! Cereți să vi se pre­zinte, și verificați cu atenție, legi­timațiile persoanelor care își declină calități oficiale, rețineți numele acestora și instituția din care fac parte! Dacă pe timpul călătoriei luați cunoștință despre săvârșirea vreunei infracțiuni, sesizați de îndată poliția transporturi din stațiile de cale ferată și trenurile de călători!
  • Atenție! În preajma Sărbătorilor de Iarnă, răufăcătorii pot profita de buna-credință a cetățenilor și pot fura din locuințele ale căror uși le sunt ­des­chise sau din locuințele pe care le găsesc descuiate. Acordați maximă atenție persoanelor care sună la ușa dumneavoastră sau pe care le introduceți în casă! Obișnuiți copiii să nu deschidă ușa nimănui în lipsa dumneavoastră, ca să nu trădeze că sunt singuri în casă! De asemenea, în această perioadă, părinții sunt rugați să supravegheze copiii cu atenție sporită deoarece aceștia sunt expuși accidentelor survenite în urma folosirii necorespunzătoare a obiectelor de distracție pe bază de amestecuri pirotehnice.

Vezi si

Săptămâna Europeană a Sportului la Grădinița ”Țăndărică” Suceava

Grădinița cu Program Normal ”Țăndărică” Suceava a derulat  în perioada 23-30 septembrie a.c. Săptămâna Europeană …