Saturday , February 4 2023

Peste 220 de polițiști suceveni vor fi zilnic la datorie pe perioada minivacanței de 1 Decembrie

In perioada 30 noiembrie – 6 decembrie, mulți români vor beneficia de zile libere pentru a putea sărbători Ziua Națională a României și sărbători religioase, dar și pentru a se distra și petrece momente fericite cu familiile sau prietenii . Mulți vor alege să petreacă zilele libere în stațiunile turistice montane, astfel încât polițiștii s-au pregătit pentru un aflux sporit de persoane în această perioadă pe raza județului 

 masini noi politie_tn


Polițiștii vor fi la datorie în permanență și vor veghea la liniștea și siguranța publică, dar și la siguranța traficului rutier.
Zilnic, în această perioadă, peste 220 de polițiști din structurile de ordine publică, investigații criminale, arme, explozivi, substanțe periculoase vor acționa la nivelul întregului județ pentru prevenirea și descurajarea faptelor antisociale, dar și pentru a asigura o intervenție promptă la orice eveniment.
De asemenea, în fiecare zi, 50 de polițiști rutieri cu toate autospecialele din dotare, inclusiv cu cele echipate cu aparatură radar vor fi prezenți pe toate drumurile naționale, europene și județene pentru siguranța traficului rutier. Pe această cale, polițiștii atrag atenția încă o dată tuturor șoferilor care se vor deplasa pe raza județului în perioada următoare, inclusiv turiștilor, să își echipeze autovehiculele corespunzător, cu anvelope de iarnă și să respecte cu strictețe legislația rutieră. În cazul unor căderi masive de zăpadă, participanții la trafic sunt rugați să respecte cu strictețe semnalele polițistului rutier, echipajele de poliție acordând sprijin utilajelor de deszăpezire și faci­litând intervenția acestora pentru a avea o intervenție cât mai eficientă.
Peste 100 de patrule de poliție vor acționa zilnic în municipii, orașe, dar și în mediul rural sucevean și toate grupele Serviciului de Acțiuni Speciale vor fi în dispozitiv, gata să acționeze ferm la nevoie.
Polițiștii monitorizează în special traseele de deplasare către zonele turistice ale județului și zonele de agrement, precum și sectoarele de drumuri naționale și europene. Aparatul radar laser TrueCam va fi utilizat și în această perioadă pentru depistarea celor care încalcă regimul legal de viteză.
Polițiștii de la transporturi sunt prezenți pe trenurile de călători pentru a asigura o călătorie în siguranță pentru cei care aleg să se deplaseze cu acest mijloc de transport. De asemenea, pentru prevenirea faptelor antisociale aceștia asigură patrularea în stațiile și triajele de cale ferată.
Polițiștii sunt prezenți la datorie pentru prevenirea faptelor antisociale, menținerea liniștii publice și pentru a-i descuraja și sancționa pe cei care încalcă regulile de conduită socială. (D.Z.)
 

Vezi si

CSU Suceava și-a aflat adversara din primul tur al Cupei României

Echipa antrenată de Petru Ghervan va debuta în competiției pe terenul Universității Cluj, pe data …