Thursday , November 30 2023

Peste 2000 de pachete de tigari si doua masini confiscate de politistii de frontiera, la sfarsitul saptamanii trecute

Poli]i[tii de frontier\ din cadrul IJPF Suceava au identificat la sf=r[itul s\pt\m=nii trecute trei transporturi de tig\ri de contrand\, `nsum=nd peste 2000 de pachete de ]ig\ri, `n dou\ ma[ini. Astfel, s=mb\t\  sear\, poli]i[tii de frontier\ din cadrul S.P.F. Vicov, în cadrul unei ac]iuni desf\[urate pe linia combaterii contrabandei  de ]ig\ri, au oprit în trafic pentru control un autoturism marca „ Ford ”, condus de Mircea B., în vârst\ e 58 de  ani, cu domiciliul în ora[ul Vicovu de Sus
Dup\ controlul  documentelor de c\l\torie, poli]i[tii de frontier\ au trecut la verificarea  autovehiculului, ocazie cu care au descoperit în interiorul acestuia o important\  cantitate de ]ig\ri.
Autoturismul  în cauz\ a fost condus la sediul S.P.F. Vicov, unde în urma inventarierii cantit\]ii de ]ig\ri a rezultat un num\r de 2.000 pachete de ]ig\ri  marca „ Doina”, de provenien]\ R. Moldova,  pentru care [oferul nu de]inea documente legale de provenien]\.
Întreaga cantitate de ]ig\ri,  în valoare de 10.000 lei, a fost ridicat\ în vederea confisc\rii, iar numitului B. Mircea,  poli]i[tii de frontier\ i-au întocmit acte premerg\toare sub aspectul  s\vâr[irii infrac]iunii de contraband\, acte ce urmeaz\ s\ fie prezentate Parchetului de pe lâng\ Judec\toria  R\d\u]i,  în vederea atribuirii num\rului unic.
Totodat\ autoturismul marca „Ford ”, a fost indisponibilizat la sediul S.P.F. Vicov  în vederea continu\rii cercet\rilor
Duminic\ sear\, la P.T.F. Siret s-a prezentat pentru a intra în ]ar\    conducând un microbuz marca „ Gas”, cet\]eanul ucrainean Viorel F., în vârst\ de 32 de ani.. Dup\ controlul documentelor de c\l\torie, poli]i[tii de frontier\  [i lucr\torii vamali au efectuat un control am\nun]it asupra persoanei [i mijlocului de transport, ocazie cu care au fost descoperite ascunse [i nedeclarate în vederea sustragerii de la controlul vamal, înf\[urate pe corpul persoanei [i în portbagajul autoturismului, un num\r  de 170 pachete de ]ig\ri   marca „ Viceroy”, de provenien]\ ucrainean\. }ig\rile în valoare de 725 lei au fost re]inute în vederea confisc\rii  iar persoana în cauz\ a fost sanc]ionat\ contraven]ional  cu amend\ în valoare de 5.000 lei. Autoturismul marca „ Gaz” a fost indisponibilizat în P.T.F. Siret pân\ la achitarea de c\tre persoana în cauz\ a amenzii contraven]ionale. (N.R.)
.

Vezi si

Jumătate din județul Suceava, sub cod galben de ploi și vânt începând de joi seară

ANM a emis, joi dimineață, avertizări de vreme rea în aproape jumătate de țară. Vor …