Thursday , August 18 2022

Peste 200 de polițiști și jandarmi suceveni asigură ordinea publică și promovează mesajul antidrog la festivalurile din acest week-end

Și în acest weekend pe raza întregului județ se desfășoară o serie de evenimente cultural – artistice, religioase și manifestări publice care vor aduce împreună un număr important de persoane.

Peste 200 de polițiști și jandarmi sunt mobilizați zilnic pentru ca aceste evenimente să se desfășoare fără incidente nedorite.

În acest weekend se desfășoară și două evenimente care vizează în principal publicul tânăr: Festivalul Deep in the Forest de la Corlata și Suceava Blues Festival de la Cetatea de Scaun  a Sucevei.

În ambele zone de organizare a evenimentelor polițiștii au dispus măsuri sporite de siguranță. Sunt prezente echipajele canine specializate din cadrul structurilor de poliție și jandarmi, iar echipajele de poliție rutieră sunt prezente pe căile adiacente de circulație pentru verificări și controale pe linie de alcool și substanțe interzise. Polițiști în ținută civilă sunt printre participanți pentru prevenirea faptelor cu violență, prevenirea furturilor din genți și buzunare și prevenirea traficului și consumului de substanțe interzise.

În plus echipe de polițiști din și jandarmi, însoțite de specialiști din cadrul Agenției Naționale Antidrog sunt prezenți la aceste evenimente și desfășoară activități de prevenire, informare și responsabilizare.

Scopul acestor activități este reprezentat de prevenirea și  conștientizarea efectelor consumului de droguri, riscurile la care se expun, dar și recunoașterea semnelor consumului de droguri.

La aceste activități sunt folosiți ochelari speciali care induc efectele consumului de alcool și droguri, aceştia având rolul de a simula starea de deteriorare produsă de alcool sau alte substanțe psihotrope.

De asemenea, sunt informaţii cu privire la metodele de prim-ajutor în anumite situaţii de criză, cauzate de consumul de droguri.

Astfel de activități vor continua și în perioada următoare, aducând în prim – plan tinerii, care sunt cei mai expuși la traficul și consumul de substanțe psihoactive.

Recomandările poliţiştilor pentru tineri:

– Fii foarte atent la alegerea cercului de prieteni. Nu ezita să-ţi schimbi anturajul când constaţi că acesta are preocupări infracţionale;

– Nu ceda tentaţiei de a încerca drogurile – şi prima încercare comportă un risc, dependenţa instalându-se chiar de la prima doză, în cazul drogurilor de mare risc;

– Fii puternic, responsabil şi refuză unele propuneri ale amicilor tăi dacă îţi pare că au caracter imoral sau ilicit;

– Este posibil să ai unele probleme în familie, la şcoală sau în relaţie; drogurile şi alcoolul nu reprezintă niciodată o soluţie, ci doar o problemă în plus.

Activitățile informativ-preventive vor continua și în perioada următoare, aducând în prim plan tinerilor, riscurile la care se expun atunci când consumă substanțe psihoactive, se arată într-un comunicat transmis de IPJ Suceava.

 

 

Vezi si

Canotoarea Ionela Cozmiuc va primi titlul de cetățean de onoare al Sucevei

Campioana europeană la canotaj Ionela Cozmiuc va deveni cetățean de onoare a municipiului Suceava. Primarul …

2 comments

 1. Cica o masina bengoasa opreste in dreptul unui.politist intr-o intersectie romaneasca. Geamul se lasa in jos si soferul intreaba:
  Do you speak English?
  No
  Parle vous francais?
  Nu
  Espanol?
  Nu
  Geamul ruleaza in sus si soferul isi vede de drum.
  De pe trotuar un pusti remarca:
  Wow domnule politist… Ati vazut cate limbi stia omul din masina?
  Aha. Si la ce i-a folosit vine raspunsul omului legii.

 2. Asa asa sunteti pe drumul cel bun.
  Peste balta democratii impart pipe pentru fumat crack si seringi hipodermice gratis drogatilor sa fie si ei in siguranta. Se pare ca au un buget un pic mai mare decat Romanii.
  Culmea e ca in timp ce imprastie seringile de unica folosinta, interzic paiele din plastic pentru bauturi.