Tuesday , April 23 2024

Peste 200 de elevi dornici de performanță, din mai multe școli din zona Fălticeni, selectați pentru a participa la cursurile proiectului ”Şcoala de valori”

Un număr de 110 elevi de clasa a III-a și 111 elevi de clasa a IV-a din mai multe unități de învățământ din zona Fălticeni, dornici de performanță, au fost selectați pentru a participa la cursurile unui proiect ambițios – ”Școala de valori”.

Proiectul a fost inițat de echipa prof. Doina Moroșan de la  Şcoala Gimnazială Nr.4 Vatra Dornei și include activități specifice unui centru de performanță. școlile implicate în proiect, având alături Primăria Municipiului Fălticeni și susținute de Asociația de Părinți ”Artur Gorovei” Fălticeni, sunt: Şcoala Gimnazială ”Al. I. Cuza” Fălticeni, Şcoala Gimnazială ”Ion Irimescu” Fălticeni, Şcoala Gimnazială ”Mihail Sadoveanu” Fălticeni, Şcoala Gimnazială ”Nicolae Stoleru” Baia, Şcoala Gimnazială Preutești, Liceul Tehnologic ”Oltea Doamna” Dolhasca, Şcoala Gimnazială Moișa – Boroaia, Şcoala Gimnazială Hârtop, Şcoala Gimnazială ”Ion Lovinescu” Rădășeni.

Gazda întâlnirilor este Şcoala Gimnazială ”Al. I. Cuza” Fălticeni, unde se vor desfășura activități specifice disciplinei Limba și literatura română, alternate cu cele de matematică, discipline implicate în proiect.

Moderatorii acestui proiect sunt 24 de cadre didactice de la școlile partenere, care vor urmări prin temele propuse să creeze contexte de învățare menite să pună în valoare spontameitatea, creativitatea și inițiativa elevilor.

”Fiind un mediu de învățare activ-participativ, propunătorii vor veni în fața celor dispuși să descopere limitele performanței la aceste discipline, cu resurse care să răspundă nevoii de competiție cu sine însuși, de competiție cu noii colegi, care să fie apoi transferate în activități de învățare colaborativă, de stimulare a învățării și, nu în cele din urmă, creșterea încrederii în forțele proprii, dorința de autodepășire și a unei competiții constructive. Echilibrul dintre cooperare și competiție, ambiție și reușită, efort susținut și bucurie, este prioritatea colegilor care vor modera activitățile de învățare pe tot parcursul celor 6 cursuri de limba și literatura română și în 5 ședințe de matematică”, au transmis coordonatorii proiectului.

Cadrele didactice care se vor ocupa de pregătirea elevilor în cadrul proiectului sunt prof. Ilincăi Daniela, prof. Benke Carmen-Elena, prof. Clipa Dumitrița, prof. Oșlobanu Mariana, prof. Prisacariu Daria, prof. Triși Alexandrina, prof. Tofan Mioara, prof. Vasilache Maria, prof. Crăciun Dana și prof. Tofan Victor, de la Şcoala Gimnazială ”Al. I. Cuza” Fălticeni, prof. Ciocan Andreea-Niculina, prof. Purdilă Cătălina, prof. Suliman Carmen, de la Şcoala Gimnazială ”Ion Irimescu” Fălticeni, prof. Baciu-Elena, prof. Ichim Mihaela – Şcoala  Gimnazială ”Mihail Sadoveanu” Fălticeni, prof. Costan –Spivac Cristina – Liceul Tehnologic ”Oltea Doamna” Dolhasca, prof. Dulgheru Mihaela și prof. Drăniceru Brândușa – Şcoala Gimnazială ”Vasile Tomegea” Boroaia, prof. Gogu Mihaela și prof. Gogu Cornel – Şcoala Gimnazială ”Nicolae Stoleru” Baia, prof. Baba Gabriela și prof. Mitrea Otilia – Şcoala Gimnazială Hârtop, prof. Iordachi Ana – Şcoala Gimnazială ”Ion Lovinescu” Rădășeni și prof. Roman Elena de la Şcoala Gimnazială Râșca.

Ca finalitate, proiectul are stabilit un concurs ce va evidenția munca, stăruința și reușita tuturor participanților. (O. N.)

Vezi si

Camera de Comerț și Industrie Româno-Germană organizează  o delegație de companii internaționale interesate să descopere potențialul de afaceri al orașului Siret și al Bucovinei

Camera de Comerț și Industrie Româno-Germană (AHK România)  organizează în perioada 22-24 mai o delegație …