Friday , January 27 2023

Peste 200 de amenzi date de polițiști în perioada Crăciunului

De Crăciun, polițiștii au fost prezenți în număr mare în întreg județul, astfel că nu au fost înregistrate evenimente cu impact asupra siguranței publice 

politiew

Pentru siguranța cetățenilor, în zilele de Crăciun, la nivelul județului Suceava, zilnic, peste 250 de polițiști au acționat, suplimentar față de dispozitivul zilnic, în special în locurile unde au avut loc manifestări religioase, în zonele cu aflux mare de public, precum și pe principalele drumuri naționale și europene, în vederea evitării oricăror evenimente nedorite și pentru fluidizarea traficului și diminuarea riscului rutier.
Măsurile luate de polițiștii care au acționat pentru păstrarea ordinii și siguranței publice, siguranței rutiere și a transporturilor feroviare au făcut ca oamenii să se bucure în liniște de sărbătoarea Crăciunului.
Prezența activă a polițiștilor, în zilele de Crăciun, a făcut ca numărul infracțiunilor săvârșite cu violență și cele de natură judiciară să se situeze, la nivel național, sub media anului trecut (o scădere de 24%).
De asemenea, polițiștii au acționat și pe principalele drumuri naționale și europene, astfel încât nu au existat drumuri blocate sau persoane rămase blocate în trafic.
Sărbătorirea Crăciunului în siguranță s-a datorat și cetățenilor, care au înțeles necesitatea adoptării unei conduite corecte în această perioadă.
În această perioadă (24 – 26 decembrie 2016) polițiștii au intervenit la 248 de evenimente sesizate, fiind constatate 80 de infracțiuni. Au fost constatate 35 de infracțiuni contra persoanei, 23 de infracțiuni contra patrimoniului, 18 infracțiuni contra siguranței rutiere și două infracțiuni la legi speciale. Au fost cercetate pentru săvârșirea de fapte penale 34 de persoane, față de două dintre acestea fiind dispuse măsuri preventive privative de libertate.
Au fost date 206 amenzi în valoare totală de aproape 100.000 de lei. De asemenea, au fost suspendate 32 de permise de conducere și au fost retrase patru certificate de înmatriculare. (D.Z.)
 

Vezi si

Managerul Spitalului Județean: Toleranța zero față de actele de corupție. Tot personalul va fi reinstruit cu privire la standardul anti-mită

Managerul Spitalului Județean de Urgență ”Sf. Ioan cel Nou” Suceava,  medicul Alexandru Calancea, a susținut …