Thursday , February 9 2023

Peste 200.000 de vizitatori la Muzeul Bucovinei, în anul 2016

Cei mai mulți vizitatori au ales să vadă Cetatea de Scaun a Sucevei, unul dintre cele mai importante obiective turistice din municipiu. Muzeul de Istorie a avut parte, în 2016, de vizita a peste 27.000 de persoane

ursu - muzeu

222.000 de persoane au vizitat Muzeul Bucovinei în acest an, iar încasările din ta­xele de vizitare și din suvenirurile vândute la standuri s-au ridicat la aproximativ 1.324.052 lei.

Cei mai mulți vizitatori au ales să vadă Cetatea de Scaun a Sucevei, unul dintre cele mai importante obiective turistice din municipiu. Astfel, fortăreața a fost vizitată de peste 132.000 de persoane în anul care tocmai s-a încheiat. In același timp, și Muzeul de Istorie, redeschis recent, a avut parte de un număr mare de vizitatori în 2016, peste 27.000 de persoane alegând să viziteze mu­zeul refăcut la standarde foarte moderne.

Expoziția “Aurul și argintul antic al României”, una dintre cele mai importante expoziții ale muzeului din anul ce a trecut, a fost deschisă pe data de 16 noiembrie  și va fi închisă pe data de 29 ianuarie 2017. Aceasta a adunat până la finalul lunii decembrie 4.850 de vizitatori.

“Anul 2016 a fost unul dintre cei mai buni ani la Muzeul Bucovinei, deoarece anul acesta s-a deschis Muzeul de Istorie, a fost deschisă expoziția permanentă la Cetatea de Scaun și au fost finalizate lucrările la laboratorul zonal de restaurare în proporție de 99%. Urmează să îl inaugurăm cât de curând”, a declarat ieri directorul Muzeului Bucovinei, Emil Ursu. (A.I.)

 

 

Vezi si

ISU Suceava: 10 incendii provocate de coșurile de fum necurățate sau neizolate în doar 24 de ore

Încă de la debutul sezonului rece, dar și pe toată perioada acestuia, Inspectoratul pentru Situații …

One comment

  1. Foarte frumos. Păcat că se zgarcesc …ținând cont de incasari..Iluminatul parcării este pana pe la ora 18, robinetul de la tasnitoare a fost blindat că sa nu mai ude florile privații de la terase, nu prea se strâng gunoaiele după concerte, accesul prin jungla Șipote amintește de drumul spre un edificiu maias, iar muzica orientala data la maxim la terase in nopțile de vara tine viu spiritul asediilor turcesti. Oricum.. cetatea arata superb după renovare. Singura ruina veritabila din zona fiind gardul cimitirului care zgârie retina trecătorului și cinstește spiritul gospodăresc bucovinean.