Tuesday , January 31 2023

Peste 20 de șoferi au rămas fără permis după ce au fost prinși băuți la volan

Polițiștii suceveni au fost prezenți în număr mare pe șoselele din județ. In urma acțiunilor desfășurate de aceștia nu au fost înregistrate accidente rutiere grave. Peste 20 de șoferi au fost lăsați fără permis de către polițiști după ce au fost prinși băuți la volan

alcoolscop

La sfârșitul săptămânii recent încheiate, polițiștii au fost prezenți în număr sporit pe drumurile sucevene pentru prevenirea accidentelor rutiere, dar și pentru depistarea și amendarea celor care pun în pericol siguranța traficului rutier. Din fericire, în urma acțiunilor desfășurate nu au fost înregistrate accidente rutiere grave soldate cu persoane decedate sau rănite grav. În schimb, peste 20 de șoferi au primit din partea polițiștilor titlul de „Pieton fără voie”. Le-a „facilitat” această nedorită performanță consumul de alcool la volan. Polițiștii au întocmit dosare penale celor care au consumat alcool și au condus vehicule pe drumurile publice, „campionul rundei” fiind un bărbat de 47 de ani, din comuna Sucevița, cu o alcoolemie de 1,24 mg/l alcool pur în aerul expirat.
La data de 16 decembrie 2016, la ora 17.14, Poliția municipiului Fălticeni a fost anunțată prin 112 despre faptul că pe strada Crișan din localitate, o mașină a părăsit partea carosabilă, iar șoferul acesteia se află sub influența alcoolului. Din primele cercetări ale polițiștilor a reieșit faptul că, în ziua de 16 decembrie a.c., la ora 16.45, în timp ce conducea autoturismul pe strada Crișan din Fălticeni, Petru Popescu, de 47 de ani, din județul Vrancea, a pierdut controlul asupra volanului și a părăsit partea carosabilă, intrând într-un gard. Deoarece mirosea a băuturi alcoolice, vrânceanului i s-a cerut să sufle în aparatul etilotest, însă a refuzat, după care, la spital, a refuzat și recoltarea de probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei. Pe numele său a fost întocmit un dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de „refuz de recoltare probe biologice”. La data de 17 decembrie 2016, la ora 10.45, o patrulă din cadrul Secției 3 de Poliție Rurală Marginea a oprit pentru control pe DJ 178, pe raza comunei Burla, autoturismul Opel Vectra cu număr de înmatriculare provizoriu, condus de Florin Lucaci, de 30 de ani, din localitate. Cum acesta mirosea a băuturi alcoolice, a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,85 mg/l alcool pur în aerul expirat. In aceeași zi, la ora 21.20, o patrulă din cadrul Secției 3 de Poliție Rurală Marginea a oprit pentru control pe DN 17A, pe raza comunei Marginea, autoturismul Seat Leon condus de Tudor Chițău, de 47 de ani, din comuna Sucevița. Întrucât mirosea a băuturi alcoolice, bărbatul a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 1,24 mg/l alcool pur în aerul expirat. Pe numele lui Chițău a fost întocmit un dosar penal.
Ieri dimineață, la ora 02.43, o patrulă din cadrul Secției 5 de Poliție Rurală Dărmănești a oprit pentru control pe raza comunei Dărmănești autoturismul Volkswagen Golf condus de Teodor Pancu, de 31 de ani, din comuna Calafindești. Întrucât mirosea a alcool, șoferul a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,64 mg/l alcool pur în aerul expirat. Tot ieri, la ora 02.58, o patrulă din cadrul Secției 5 de Poliție Rurală Dărmănești a fost anunțată despre faptul că pe mijlocul DJ 178A, de pe raza localității Costâna, este o mașină parcată, iar șoferul se află sub influența băuturilor alcoolice. Polițiștii deplasați la fața locului au găsit pe mijlocul DJ 178A un autoturism Audi A4 ce prezenta avarii și pe conducătorul acestuia, Vasile Salgău, de 32 de ani, din comuna Todirești. Deoarece mirosea a alcool, bărbatul a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,85 mg/l alcool pur în aerul expirat. (D.Z.)

Vezi si

Februarie începe cu o oprire de apă la Rădăuți

În data de 1 februarie începând cu ora 08.00 în zona Şcolii gimnaziale „Ion Pintilie” …