Tuesday , June 25 2024

Peste 2.200 de camioane procesate în vămile Siret şi Vicovu de Sus în zilele de Crăciun. Aproape 20 de mii de persoane au trecut prin cele două puncte de trecere a frontierei

Peste 2.000 de TIR-uri şi peste 16.000 de persoane, dintre care 13.000 cetăţeni ucraineni, au fost procesate în Punctul de Trecere a Frontierei (PTF) Siret în perioada 24 – 26 decembrie, a informat, joi, Inspectoratul Teritorial al Poliţiei de Frontieră (ITPF) Sighetu Marmaţiei, anunță Agerpres.

Totodată, 280 de autocamioane au fost procesate în PTF Vicovu de Sus, în aceeaşi perioadă.

Sursa citată a precizat că în perioada de referinţă cele 16.000 de persoane care au accesat PTF Siret s-au deplasat cu aproximativ 5.500 mijloace de transport, iar prin PTF Vicovu de Sus aproximativ 3.000 de persoane, dintre care 2.000 de ucraineni, cu peste 900 de mijloace de transport, au efectuat formalităţile de control.

Potrivit sursei citate, în continuare poliţiştii de frontieră acţionează în sistem integrat alături de celelalte structuri ale Ministerului Afacerilor Interne, în vederea asigurării unui climat de ordine şi siguranţă publică în zona de competenţă.

În această perioadă au fost dispuse măsuri pentru suplimentarea arterelor de control până la capacitatea maximă permisă de infrastructura PTF Siret, respectiv suplimentarea personalului.

Poliţia de Frontieră recomandă tranzitarea tuturor punctelor deschise traficului internaţional la graniţa cu Ucraina, precum şi consultarea aplicaţiei Trafic Online, disponibilă pe pagina de internet a instituţiei, ce prezintă o medie a timpilor de aşteptare în punctele de trecere, actualizaţi în timp real.

Vezi si

De o săptămână, pagina de facebook a Mănăstirii Dragomirna este ținta unui atac al unor hackeri

Contul de facebook al Mănăstirii Dragomirna  a fost spart de hackeri care au pus în …