Tuesday , August 16 2022

Peste 2.000 de persoane legitimate într-o acțiune a polițiștilor desfășurată în baruri, discoteci, case de pariuri și săli de jocuri de noroc

Peste 120 de polițiști din cadrul structurilor de investigații criminale, ordine publică, poliție rutieră, secțiilor de poliție rurală și luptători ai Serviciului de Acțiuni Speciale – IPJ Suceava au asigurat în week-end-ul recent încheiat un mediu civilizat de distracție pentru tineri. La acțiune au participat și lucrători de jandarmi din cadrul IJJ Suceava și reprezentanți ai DSP Suceava. Au fost organizate razii în barurile și discotecile de pe raza județului Suceava.  De asemenea, au fost efectuate verificări la casele de pariuri sportive și la sălile de jocuri de noroc. Totodată, polițiștii rutieri au organizat filtre pe căile de acces către zona barurilor și discotecilor pentru identificarea celor care consumă alcool și se urcă la volan punând în pericol siguranța traficului rutier.

Conducerea IPJ Suceava a inițiat o acțiune cu efective sporite în vederea asigurării unui climat de ordine și disciplină care să permită tinerilor veniți să se distreze în mod civilizat să poată face acest lucru în deplină siguranță. Acțiunea s-a desfășurat în noaptea de 30/31 iulie 2022 pe raza întregului județ, atât în mediul rural cât și în mediul urban. De asemenea, premergător, polițiștii au efectuat verificări la unitățile de alimentație publică, dar și la alte obiective de interes pentru prevenirea și combaterea cerșetoriei și prevenirea consumului de alcool de către tineri.

Acțiunea a vizat asigurarea unui climat de ordine și siguranță publică în incinta și zona adiacentă a discotecilor, barurilor, sălilor de jocuri de noroc dar și siguranța rutieră prin prevenirea accidentelor comise pe fondul băuturilor alcoolice.

Un capitol distinct al acțiunii l-a constituit prevenirea consumului de substanțe interzise în locațiile de distracție dar și prevenirea consumului de alcool de către minori.

Acțiunea a fost orientată pe trei segmente : verificări la sălile de jocuri de noroc și săli de pariuri sportive între orele 21.00 – 23.00 , razii în baruri, cluburi și discoteci în intervalul 23.00 – 02.00 și sporirea patrulelor auto în intervalul 02.00 – 04.00 pentru monitorizarea ieșirilor din cluburi și asigurarea deplasării în siguranță a tinerilor către domicilii.

În cadrul acțiunilor au fost legitimate peste 2.000 de persoane.  La nivelul întregului județ, au fost verificate 95 de locații. Au fost aplicate 61 de sancțiuni contravenționale, atât la Legea 61/1991 modificată cât și la legislația privind paza și protecția bunurilor sau la regimul rutier. Valoarea sancțiunilor este de 75.380 lei. Au fost organizate 30 de filtre rutiere în proximitatea barurilor și discotecilor. Au fost suspendate 5 permise de conducere și au fost constatate 5 infracțiuni.

Polițiștii atrag însă atenția asupra faptului că acest climat de normalitate socială trebuie gestionat în primul rând de cei care participă la discotecile organizate,un comportament responsabil și civilizat putând duce la prevenirea unor situații conflictuale care să degenereze în acte de violență.

Totodată, este necesară o implicare activă și permanentă a personalului specializat în pază și protecție angajat la nivelul cluburilor și discotecilor pentru a  putea detensiona și preveni orice situație de risc.

De asemenea, polițiștii avertizează cu privire la pericolele generate în plan juridic și personal de consumul de substanțe interzise.

Astfel de acțiuni care necesită un efort uman și logistic sporit din partea IPJ Suceava vor continua, polițiștii  atrăgând atenția asupra faptului că  manifestă toleranță zero față de orice comportament antisocial de tip violent.

Vezi si

Firmă de dezmembrări auto, amendată cu 40.000 lei de Garda de Mediu Suceava pentru că funcționa fără acte de reglementare

Garda de Mediu Suceava a efectuat o acțiune, în data de 10 august a.c., la …

One comment

  1. Razii filtre organizate, legitimari fara motiv, cautari prin masina, portbagaj, intr-un cuvint abuz. Te duce cu gandul la raziile nazistilor pentru depistarea evreilor…
    Nu vezi asa ceva pe continentu’ nord american.
    Politia este “to serve and protect” nu ca la romani “to haras and douche”