Monday , May 27 2024

Peste 170 de titulari care au promovat examenul de Definitivat vor beneficia de prelungirea contractului de muncă

Mobilitatea personalului didactic din sistemul de învățământ preuniversitar a ajuns la etapa în care se efectuează modificarea contractului individual de muncă pe durată determinată de un an în contract individual de muncă pe durata de viabilitate a postului, pentru acele cadre didactice calificate care au promovat examenul de Definitivat și concursul național de Titularizare cu nota de cel puțin 7, dacă postul este vacant.

Consiliile de administrație ale unităților de învățământ sunt cele care hotărăsc modificarea duratei contractului individual de muncă în acest caz, iar Inspectoratul Școlar Județean Suceava aprobă aceste modificări.

Anul trecut au fost doar 84 de astfel de posturi, care se supun articolului 93^1 din Legea nr.1/2011, iar în cadrul mobilității personalului didactic din acest an sunt disponibile 176 de posturi dedicate acelor cadre didactice calificate, care au promovat examenul de Definitivat și concursul național de Titularizare cu nota de cel puțin 7. Asta înseamnă că, pe lângă cei 152 de titulari care vor promova concursul de Titularizare 2021 și vor fi repartizați pe posturile complete, cu o viabilitate mai mare de 4 ani, alți 176 de titulari, care au și examenul de Definitivat promovat, vor preda în unitățile de învățământ preuniversitar din județ, începând cu anul școlar viitor.

Cadrele didactice angajate pe durata de viabilitate a postului cărora nu li se poate constitui un post complet/ o normă didactică de predare completă la nivelul unităților de învățământ, conform deciziei de repartizare pe post, care au obținut calificativul ”Foarte bine” în ultimii doi ani școlari încheiați și calificativul parțial ”Foarte bine” în anul școlar în curs și nu au fost sancționate disciplinar în ultimii doi ani școlari încheiați și nici pe parcursul anului școlar în curs, pot solicita, la cerere, modificarea repartizării pe alte posturi didactice/ catedre vacante publicate pentru angajare pe durata de viabilitate a postului la nivel judetean, cu acordul de principiu al consiliilor de administrație ale unităților de învățământ în care cadrele didactice solicită noua repartizare. La această etapă nu pot participa cadrele didactice angajate pe durata de viabilitate a postului care și-au completat norma didactică de predare, precum și cadrele didactice angajate pe durata de viabilitate a postului catedrei cărora li se reduce în întregime postul didactic/ catedra la nivelul unitatii sau unităților de învățământ în care sunt angajate. (Oana NUȚU)

Vezi si

FOTO – Lucian Harșovschi, detalii despre cum va arăta Aquapark-ul Sucevei. “După 9 iunie, vom reuși să facem și mai multe lucruri bune pentru acest oraș pe care îl numim acasă”

Viceprimarul Lucian Harșovschi, candidatul PNL pentru fotoliul de primar al Sucevei,  a oferit detalii despre cum va …