Tuesday , October 4 2022

Peste 1,6 milioane de lei alocate de CJ Suceava pentru dotări la Spitalul Județean 

Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, a anunțat după ședința de azi a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Suceava că vor continua alocările de fonduri pentru Spitalul Județean de Urgență „Sf. Ioan cel Nou” Suceava. „Vom asigura finanțarea din bugetul judeţean, în suma de 1.625.587 lei”, a declarat Gheorghe Flutur.

Pentru reparații capitale este prevăzută alocarea sumei 326.000 lei în vederea lucrărilor de extindere și a dotării acces spital pentru separare flux personal medical pe circuit COVID 19. De asemenea, pentru 8 containere vestiar a fost prevăzută valoare de 333.200 lei și pentru dpuă sisteme de  uscare/perdea aer cald a fot estimată a valoare de 20.468 lei.  „Investiția se referă la realizarea, între secția de primiri urgențe UPU și ambulatoriul spitalului, a unui vestiar – filtru prin care se va realiza echiparea și dezechiparea corecta a personalului medical, astfel încât sa se evite contaminarea, scopul fiind de asigurare a continuității asistenței medicale ținând cont de nevoile populației deservite”, a declarat Gheorghe Flutur.

De asemenea, se mai are în vedere alocarea sumei de 61.880 lei pentru alte trei containere necesare la secțiile de Boli Infecțioase și de Anatomie patologică iar pentru achiziționarea a două ecografe ultraportabil tip laptop, cu sondă S4-1, respectiv cu sondă L12-4, care vor permite evaluarea și diagnosticarea rapidă, la patul pacientului este prevăzută o valoare totală de 136.200 lei.

A fost estimată a fi necesară suma de 100.555 lei în scopul procurării a 13 bucăți sistem de compresie pentru secțiile de Neurologie și ATI, pentru profilaxia tromboembolismului venos profund. Acestea vor deservi în special pacienții imobilizați, terapia de compresie prevenind rănile recurente și crescând rata de vindecare cu 30% – 50% prin scăderea edemului și creșterea fluxului de sânge oxigenat în zona rănii.

Potrivit unei informări a CJ Suceava, se mai are în vedere:  o trusă de bronhoscopie rigidă, în valoare de 59.500 lei, necesară pentru extracția corpilor străini traheobronșici în cazul urgențelor majore ORL, trusă ce include bronhoscop rigid, telescop Hopkins, pense optice diferite de extragere corpi străini, canule aspirație; 12 umidificatoare pentru ventilație invazivă și non-invazivă, în valoare de 142.800 lei, necesare pentru încălzirea pacienților aflați în hipotermie;  două unități mobile pentru decontaminarea aerului din încăperi prin filtrare, în valoare de 142.800 lei; echipament hardware (server) necesar funcționării sistemului Hospital Manager și stocării de baze de date, în valoare de 111.700 lei, cel existent fiind depășit fizic și tehnologic; licențe necesare funcționării noului server și programului Hospital Manager, în valoare totală de 115.013 lei. (D.P.)

Vezi si

UPDATE: Grav accident la Bunești. O femeie de 52 de ani a murit după ce o mașină a căzut de pe un podeț (FOTO)

Marti, in jurul orei 16:30, pe DC 70A, pe raza comunei Bunești, s-a produs un …

No comments

  1. Intotdeauna Flutur este preocupat si atent cu dotarile din spital….