Monday , December 5 2022

Peste 16.000 de suceveni s-au vaccinat până acum împotriva gripei sezoniere

În depozitul DSP au ajuns  47.025 de doze de vaccin antigripal, din cele 53.000 solicitate Ministerului Sănătății

 Conducerea Direcției de Sănătate Publică a anunțat că peste 16.000 de suceveni s-au vaccinat până acum împotriva gripei sezoniere, aceștia reprezentând 35% din persoanele eligibile pentru campania gratuită de vaccinare antigripală, derulată în cabinetele medicilor de familie. ”În cadrul campaniei de vaccinare antigripală gratuită din sezonul epidemic 2022-2023, Direcția de Sănătate Publică Județeană Suceava a primit până în prezent, cantitatea de 47.025 doze vaccin antigripal Influvac”, a menționat Gabriela Băncilă, purtătoare de cuvânt în cadrul DSP Suceava .

Campania de vaccinare gratuită vizează reducerea la maximum a îmbolnăvirilor prin gripa de sezon a persoanelor cu risc ridicat de îmbolnăvire: persoane cu vârsta de peste 65 ani, persoane cu boli cronice, în special boli cardiovasculare, respiratorii, metabolice, copii și bătrâni institutionalizați, femei gravide, personal medical. ”Până în prezent, conform Registrului Electronic Național de Vaccinări în județul Suceava, s-au vaccinat împotriva gripei 16.268 persoane, reprezentând un procent de 35% din categoria persoanelor  vulnerabile, catagrafiate în cadrul cabinetelor medicale de familie și în spitale. Reamintim că vaccinarea este cea mai sigură și eficientă metodă de prevenire a îmbolnăvirilor prin gripă și recomandăm persoanelor cu risc ridicat de îmbolnăvire și copiilor  în vârstă de până la 6 ani să se adreseze medicului de familie pentru a primi gratuit vaccinul antigripa”, a completat Gabriela Băncilă.

Vaccinul antigripal pentru sezonul rece 2022-2023 necesar la nivelul județului Suceava este de 53.000 doze. Din acest total, 20.844 sunt persoane cu vârsta pînă la 64 ani care prezintă boli cronic, pulmonare, cardiovasculare, metabolice, renale, hepatice, obezitate, diabet sau HIV , 1.450 sunt copii între 6 luni și 5 ani, 348 gravide, 2.360 cadre medicale,  1.663 rezidenți și personal care lucrează în unități de ocrotire socială și 26.335 persoane cu vârsta peste 65 ani. (Cristina RUȘTI)

Vezi si

Podul de la Praxia va fi reabilitat anul viitor

Anul viitor vor demara lucrările de reabilitare a podului de la Praxia, situat pe un …