Thursday , March 28 2024

Peste 150 de cadre didactice au solicitat transferul în unități școlare mai apropiate de domiciliul lor

Cele mai multe cereri au fost depuse de educatoare, învățătoare, profesori de limba engleză, de matematică, educație fizică, educație muzicală și religie. Cadrele didactice titulare au solicitat transferul sau pretransferul consimțit între unitățile de învățământ preuniversitar în aceeași localitate, în localitatea de domiciliu, pentru apropiere de domiciliu, pentru reîntregirea familiei sau în vederea schimbării locului de muncă ori a felului muncii, determinată de starea de sănătate a acestora, la propunerea medicului de medicină a muncii

Unitățile școlare din județul Suceava își stabilesc în această perioadă echipele de profesori care vor asigura procesul de predare-învățare în anul școlar 2020-2021. În urma desfășurării etapei de transfer și pretransfer consimțit între unitățile de învățământ preuniversitar, Inspectoratul școlar Județean Suceava a avizat 154 de cereri din partea cadrelor didactice, cele mai multe fiind depuse de educatoare, învățătoare, profesori de limba engleză, de mate­matică, educație fizică, educație muzicală și religie. Peste 40 de unități de învățământ au înregistrat cereri de transfer și pretransfer, cele mai multe provenind de la școala Gimnazială Arbore și Liceul Tehnologic ”Tomșa Vodă” Solca, unde au fost avizate câte 10 astfel de solicitări. Câte 9 cereri au fost înregistrate la școala Gimnazială Coșna, școala Gimnazială ”Jean Bart” Suceava și Şcoala Gimnazială Todirești, alte 7 cereri provin de la școala Gimnazială ”Ion Creangă” Suceava, câte 5 de la Şcoala Gimnazială Moara Nică, Şcoala Gimnazială Bucșoaia și Colegiul de Artă Suceava.

Mobilitatea personalului didactic de predare din învățământul preuniversitar în anul școlar 2020-2021 prevede că la etapa de pretransfer participă cadrele didactice titulare, la cererea acestora, prin pretransfer consimțit între unitățile de învățământ preuniversitar în aceeași localitate, în localitatea de domiciliu, pentru apropiere de domiciliu, pentru reîntregirea familiei sau în vederea schimbării locului de muncă ori a felului muncii, determinată de starea de sănătate a acestora, la propunerea medicului de medicină a muncii. Consiliul de administrație al unității de învățământ este cel care stabilește condițiile specifice de ocupare a posturilor didactice vacante în cadrul etapelor de transfer consimțit. Aceste condiții trebuie să fie aceleași pentru toate posturile didactice/ catedrele vacante și se avizează de Comisia de mobilitate a personalului didactic constituită la nivelul Inspectoratului școlar, luând în considerare faptul că acestea trebuie să nu fie discriminatorii, să nu încalce și să nu fie contrare prevederilor prezentei Metodologii și ­le­gislației în vigoare. Condițiile specifice nu reprezintă criteriu de ierarhizare.

Soluționarea cererilor de transfer consimțit între unitățile de învățământ, ca urmare a restrângerii de activitate sau prin restructurarea rețelei școlare, se realizează în ședința de repartizare organizată de către Comisia de mobilitate a personalului didactic de predare din învățământul preuniversitar, în baza acordurilor emise de conducerile unităților de învățământ, în ordinea descrescătoare a punctajului.

Următoarea etapă în cadrul mobilității personalului didactic constă în completarea normei didactice de predare-învățare-evaluare a personalului didactic titular la nivelul IŞJ. Ieri a avut loc ședința de repartizare pentru cei 49 de candidați înscriși, urmând ca până pe 13 martie să fie emise și comunicate deciziile de completare de normă și transfer. (Oana NUȚU)

Vezi si

 Bărbat din Dornișoara, amendat cu 5.000 de lei pentru că a fost prins transportând fără acte lemn de foc de  1.300 de lei

Miercuri, la ora 18:00, lucrătorii de poliție din cadrul SPR 15 Vatra Dornei, împreună cu …