Sunday , January 29 2023

Peste 15 ani de închisoare pentru cei trei țigani prinși la furat, care i-au atacat pe polițiști cu pietre și butelii

Sabin Begean și Marin-Vasile Grosu au fost condamnați la câte cinci ani și șase luni de închisoare, în timp ce Marin-Vasile Pleșca s-a ales cu patru ani și 200 de zile de detenție. Cei trei au fost trimiși în judecată pentru tâlhărie, conducere fără permis și ultraj. Cei trei indivizi certați cu legea au ajuns în Arestul IPJ Suceava după o urmărire ca în filme. Ei au dat două spargeri în Rădăuți, pe urmele lor pornind polițiștii. In încercarea de a scăpa, Grosu a aruncat în fața mașinii de poliție cu butelii pline cu gaz, iar în momentul în care autoturismul lor a fost blocat au început să arunce cu pietre în polițiști 

palatul de justitie Suceava [800x600]

Curtea de Apel Suceava i-a condamnat pe inculpații Sabin Stefan Begean la cinci ani și șase luni de închisoare pentru comiterea infracțiunilor de „tâlhărie calificată”, „ultraj”, „punerea în circulație sau conducerea pe drumurile publice a unui vehicul neînmatriculat”, „conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul cu număr fals de înmatriculare” și „conducere a unui vehicul fără permis de conducere, în formă continuată”, Marin-Vasile Pleșca la patru ani și 200 de zile de închisoare pentru „furt calificat”, „tâlhărie calificată” și „ultraj” și Nicolae-Marius Grosu la cinci ani și șase luni de închisoare pentru „tâlhărie calificată”, „ultraj”, „conducere pe drumurile publice a unui vehicul de către o persoană care nu posedă permis de conducere” și „furt calificat”. Decizia magistraților suceveni este definitivă.

In noaptea de 23 spre 24 noiembrie 2015, la ora 01.50, Poliția municipiului Rădăuți a fost anunțată de un agent de pază de la RPG despre faptul că împreună cu un coleg de-al său au surprins mai multe persoane de etnie rromă la furat în magazinul SC Gama SRL, situat pe strada Grănicerului din localitate. Două patrule de ordine publică au fost îndrumate spre locația indicată, fiind găsiți doar agenții de pază, care le-au spus polițiștilor că au observat doi indivizi în timp ce furau din magazin mai multe bunuri. Cei doi agenți au încercat să-i oprească pe hoți, însă nu au reușit, autorii urcându-se într-o mașină și demarând în trombă.

Una din patrule a rămas la locul faptei pentru investigarea criminalistică, iar cealaltă patrulă, formată din doi agenți de poliție, a făcut căutări pe raza orașului, reușind în jurul orei 02.35 să depisteze autoturismul Volkswagen Vento pe strada Putnei, în timp ce se deplasa spre ieșirea din oraș. Polițiștii au pornit în urmărirea mașinii suspecte, cu girofarurile aprinse, însă individul de la volan nu s-a supus somațiilor făcute cu semnalele acustice și luminoase.

Pe parcursul urmăririi, pasagerii din mașina respectivă au aruncat din vehicul trei butelii. Cum în continuare cei din automobil nu s-au supus somațiilor și au continuat să încerce să scape de polițiști, unul dintre agenți a tras două focuri de avertisment și apoi în timpul urmăririi alte cinci focuri asupra pneurilor. După circa 20 de kilometri de urmărire, polițiștii au reușit să blocheze autovehiculul pe raza comunei Voitinel. Agenții s-au deplasat spre autoturismul blocat, din care au încercat să fugă mai multe persoane. Polițiștii au imobilizat și reținut trei tinere care au încercat și ele să părăsească autovehiculul.

Pentru oprirea altor doi fugari a fost tras un foc de avertisment în plan vertical și unul în direcția de deplasare a acestora, însă indivizii au reușit să fugă în pădure. Cele trei persoane reținute au fost identificate ca fiind Gabi B., de 15 ani, din comuna Sucevița, Tamara B., de 16 ani, din comuna Marginea și Estera Băcilă, de 25 de ani, din comuna Arbore. Cu ocazia audierii acestora s-a stabilit că în mașina în care erau ele se mai aflau Stefan Beghean, de 23 de ani, din municipiul Rădăuți, Marin Pleșca, de 24 de ani, din comuna Volovățși Nicolae Grosu, de 31 de ani, din comuna Arbore. Polițiștii au dipsus măsuri de urmărire a acestora, iar aseară aceștia au fost localizați și prinși. Stefan Beghean, care era sub control judiciar tot pentru comiterea unui furt, a fost găsit în casa unei rude din Bilca, în timp ce Pleșca și Grosu au fost depistați ascunși în fânarul unei gospodării din Arbore.

Autoturismul folosit de aceștia a fost indisponibilizat la sediul poliției, în interiorul acestuia fiind găsite și bunurile sustrase. Cercetările sunt continuate de polițiști în vederea stabilirii tuturor circumstanțelor comiterii faptelor și participației penale a celor implicați. (Dănuț ZUZEAC)

 

 

 

 

 

 

Vezi si

Peste 4.000 de cereri de azil, înregistrate anul trecut la Centrul Regional de la Rădăuți. 3.086 de permise de ședere, acordate ucrainenilor refugiați

Peste 4.000 de cereri de azil au fost gestionate în anul 2022 de polițiștii de …