Tuesday , December 6 2022

Peste 15.000 de elevi suceveni din clasele a XI-a și a XII-a intră de astăzi în “focurile” simulărilor examenului de Bacalaureat

Simulările vor debuta azi cu proba scrisă la Limba și literatura română. Rezultatele se vor afișa pe data de 29 martie

Peste 15.000 de elevi suceveni din clasele a XI-a și a XII-a din unitățile de învățământ liceal din județ vor susține astăzi proba scrisă la Limba și literatura română din cadrul simulărilor examenului de Bacalaureat, simulări ce vor continua cu proba la Limba și literatura maternă, pe 19 martie, și cea la Matematică sau Istorie (proba obligatorie a profilului), pe 20 martie. Aceste probe se vor organiza atât pentru elevii dintr-a XI-a, cât și pentru cei dintr-a XII-a, aceștia din urmă fiind așteptați și pe 21 martie la proba la alegere a profilului și specializării. Rezultatele vor fi publicate pe data 29 martie.

Obiectivele simulării sunt familiarizarea elevilor cu rigorile unei examen real, respectiv îmbunătățirea rezultatelor obținute de elevii din învățământul preuniversitar la finalul studiilor liceale. Subiectele vor fi elaborate pe baza conținuturilor și competențelor asociate acestora prevăzute în programa de examen pentru Bacalaureat. Modelele de subiecte, însoțite de baremele de evaluare și de notare, au fost postate încă din luna noiembrie 2018 pe site-ul Ministerulul Educației, subiecte2019.edu.ro. De asemenea, în cadrul acestei pagini se regăsește o arhivă ce conține subiectele susținute în anii precedenți în sesiunile de examen, dar și subiectele de la simulările naționale din ultimii ani. În ceea ce privește proba scrisă la Limba și literatura română din cadrul simulării examenului național de Bacalaureat, Ministerul Educației a publicat o serie de precizări însoțite de modele de subiecte care pot fi consultate la adresa http://subiecte2019.edu.ro/2019/simulare/simulare_bac_XI/modeledesubiecte/ . Elevii suceveni din anii terminali își pot evalua astfel nivelul de cunoștințe acumulate și vor putea stabili un plan după care să învețe pentru examenele finale din această vară. Examenul de Bacalaureat se va desfășura în acest an în perioada 1-4 iulie.

Notele obținute vor fi analizate la nivelul fiecărei unități de învățământ, prin discuții individuale cu elevii, dezbateri la nivelul clasei, ședințe cu părinții, precum și la nivelul consiliului profesoral, în vederea adoptării unor măsuri pentru îmbunătățirea performanțelor școlare.

Prima sesiune a examenului de Bacalaureat va începe pe data de 3 iunie, cu proba de evaluare a competențelor lingvistice de comunicare orală în limba română. Proba va continua în data de 4 iunie și va fi urmată de evaluarea competențelor lingvistice de comunicare orală în limba maternă, în perioada 5 – 6 iunie. În zilele de 7, 10 și 11 iunie este programată evaluarea competențelor digitale (proba D), iar în perioada 12-13 iunie se va desfășura evaluarea competențelor lingvistice într-o limbă de circulație internațională.

Prima probă scrisă, la Limba și literatura română, va avea loc luni, 1 iulie. Proba la Limba și literatura maternă este programată pentru marți, 2 iulie, iar proba obligatorie a profilului miercuri, 3 iulie. Ultima probă scrisă, cea la alegere a profilului și specializării, se va desfășura joi, 4 iulie. Afișarea primelor rezultate este programată pentru data de 8 iulie. (C.R.)

 

Vezi si

Tânăr de 20 de ani, prins drogat la volan în Rădăuți

În perioada 30 noiembrie – 04 decembrie 2022, polițiștii suceveni au acționat zilnic pe drumurile …