Sunday , August 14 2022

Peste 100 de suceveni au trecut proba psihologică pentru admiterea la Școala de Subofițeri de Jandarmi ”Petru Rareș” Fălticeni

Școala de Subofițeri de Jandarmi ”Petru Rareș” Fălticeni a scos la concurs 350 de locuri pentru Admiterea 2022, dintre care 3 pentru romi și 2 pentru alte minorități. Unitatea de învățământ este centru zonal pentru candidații din județele Bacău, Botoșani, Iași, Neamț, Suceava și Vaslui.

Prima probă a constat în evaluarea psihologică a candidaților și s-a finalizat în data de 22 martie. 114 candidați din județul Suceava au fost declarați Apt și s-au calificat la următoarea probă, dintr-un total de 149 înscriși – nouă nu s-au prezentat, alți 26 au fost declarați Inapt, iar pentru un candidat a încetat recrutarea. Precizăm că în 2021, sesiunea februarie-martie, 272 de tineri din județul Suceava s-au înscris pentru admiterea la Școala de Subofițeri de Jandarmi ”Petru Rareș” Fălticeni, când au fost scoase la concurs 200 de locuri. Au promovat toate etapele admiterii 198 de candidați, dintre care 30 suceveni.

În acest an cifra de școlarizare a fost suplimentată în toate cele 6 unități de învățământ în care se formează agenți de poliție, subofițeri și maiștri militari, fiind disponibile 2.880 de locuri.

Proba de evaluare a performanței fizice se va derula în perioada 31 martie-6 aprilie. Proba de evaluare a cunoștințelor, care constă într-un test grilă, are loc în 9 aprilie, la unitățile de recrutare. Examinarea medicală se realizează în perioada 18 aprilie-20 mai, pentru candidații care se încadrează în numărul de locuri scoase la concursul de admitere, în funcție de instituția de învățământ vizată, în ordinea descrescătoare a notelor finale.

Rezultatele finale ale admiterii vor fi aduse la cunoștința candidaților prin afișare la sediul unităților de învățământ și prin postare pe site-urile oficiale ale acestora, până la data de 27 mai. (O. NUȚU)

 

Vezi si

Peste 150 de polițiști suceveni, unii în civil, acționează zilnic  pentru siguranța cetățenilor în perioada acestei minivacanțe 

Zilele acestea, în județul Suceava sunt organizate peste 30 de evenimente publice la care se …