Thursday , September 23 2021

Peste 100 de polițiști în trafic și 11 aparate radar utilizate sâmbătă de polițiștii suceveni, în cadrul unei acțiuni de prevenire a accidentelor cauzate de viteză

Viteza excesivă este, în continuare, principala cauză generatoare de accidente rutiere grave. Prezenţa activă a poliţiştilor în trafic şi măsurile luate au făcut ca în  ultimele zile să nu se producă accidente rutiere grave pe drumurile din judeţul nostru, neînregistrându-se persoane decedate sau rănit grav. Pentru siguranţa traficului rutier, poliţiştii organizează și pe perioada week-end-ului o acţiune cu efective sporite. Peste 100 de polițiști din structurile de poliție rutieră și ordine publică sunt sâmbătă în teren fiind utilizate toate autospecialele dotate cu aparate radar, dar și aparatele TruCam.

Modul de acțiune este predominant preventiv, însă polițiștii rutieri acționează și pentru depistarea conducătorilor auto care nu respectă regimul legal de viteză, precum și a celor aflați sub influența alcoolului sau a substanțelor cu efect psihoactiv.

Sunt utilizate atât echipamentele video de supraveghere a traficului rutier și de măsurare a vitezei de deplasare a autovehiculelor, instalate pe autospeciale și aparatele portabile, model TruCAM, pentru depistarea șoferilor care depășesc viteza legală, cât și aparate etilotest și drugtest, pentru depistarea și sancționarea celor aflați sub influența băuturilor alcoolice sau a substanțelor psihoactive.

Sâmbătă, începând cu ora 14.00, în funcție de valorile de trafic și ceilalți factori de risc identificați, pe principalele drumuri naționale și europene din județ radarele vor fi dispuse și în cascadă pentru perioade de timp determinate și pe anumite segmente de drum.

Poliţiştii atrag încă o dată atenţia cu privire la respectarea regimului legal de viteză, conform marcajelor şi indicatoarelor rutiere şi adaptarea în permanenţă a vitezei de deplasare la condiţiile de drum. Viteza excesivă şi depăşirile neregulamentare generează accidente cu urmări din cele mai grave!

Vezi si

Centrul de vaccinare de la Shopping City se închide de la 1 octombrie. Se redeschide cel de la Colegiul „Ștefan cel Mare”

Centrul de vaccinare drive thru de la Shopping City se va închide de la 1 …