Sunday , November 27 2022

Peste 100 de politisti au participat la o actiune impotriva infractorilor voiajori

Joi, 17 octombrie 2019, polițiștii au organizat o ampla actiune de  prindere a infractorilor voiajori, fiind vizate în special zonele aflate la limita cu județele învecinate a județului. Peste 100 de polițiști au fost prezenți pe drumurile europene, naționale și județene care fac legătura cu județele Mureș, Bistrița Năsăud, Harghita, Neamț și Iași.

Au participat polițiști judiciariști de la nivelul subunităților, dar și polițiștii de ordine publică și polițiștii rutieri pentru oprirea în trafic a vehiculelor. De asemenea, polițiștii de prevenire au desfășurat activități de informare și responsabilizare a persoanelor vârstnice, fiind distribuite cca. 100 de ghiduri cu recomandări.  În cadrul acțiunii au fost oprite și controlate peste 200 de autovehicule.

Cu ocazia desfășurării activităților specifice pe linia prevenirii infracțiunilor săvârșite de infractori voiajori pe segmentul de infracționalitate contra patrimoniului, la 17.10.2019 în jurul orelor 11.10, un echipaj din cadrul Secției 15 Poliție Rurală Vatra Dornei a depistat în trafic pe raza comunei Crucea,  un microbuz condus de un bărbat de 29 ani din comuna Moțca, județul Iași, însoțit de o femeie de 48 ani din aceeași localitate.

Din investigațiile efectuate s-a stabilit că femeia oferea spre vânzare pilote și perne, acte de comerț pe care le efectua fără respectarea prevederilor legale. De asemenea aceasta pătrundea în curțile imobilelor de pe raza comunei Crucea, existând posibilitatea să comită fapte de furt, profitând de neatenția proprietarilor sau distragerea atenției acestora.

Față de femeia de 48 de ani s-a dispus măsura sancționării contravenționale cu suma de 5.000 lei conform Legii 12/1990, iar ca măsură complementară s-a dispus confiscarea unui număr de zece pilote și zece perne, în valoare estimativă de 2.500 lei, care au fost predare la camera de corpuri delicte a Poliției mun. Vatra Dornei.

Cei doi au fost conduși la sediul Poliției Municipiului Vatra Dornei, ocazie cu care au fost verificați, iar datele acestora au fost introduse  în aplicațiile poliției.

« Pentru a nu cădea victime ale infracțiunilor comise de infractorii voiajori le recomandăm cetățenilor să nu dea curs unor oferte comerciale aparent avantajoase și să nu furnizeze date cu privire la vecini sau alte persoane.  Un alt tip de înșelăciune îl reprezintă vânzarea diferitelor obiecte de uz casnic direct la domiciliu. Aceste obiecte reprezentând diverse tigăi, covoare, perdele etc. sunt doar pretexte folosite de persoane necunoscute pentru a intra în locuința cumpărătorului, iar în momente de neatenție sustrag chiar și bunuri din casă.  De aceea recomandăm cetățenilor să nu dea curs unor astfel de oferte care de cele mai multe ori sunt la prețuri foarte mari și calitate mică.

De asemenea nu lăsați să intre în locuința dumneavoastră persoane necunoscute, ce se recomandă a fi de la diverse firme de publicitate, de la societățile de gaz, energie electrică fără a vă prezenta documente avizate ce le fac identificabile. Tuturor celor care au de făcut diverse reparații în gospodărie, le recomandăm să angajeze firme autorizate și să nu se încreadă în prețul mic oferit de aceste persoane.

În cazul în care aveți suspiciuni apelați la numărul unic de urgență 112 sau sesizați cea mai apropiată unitate de poliție! », se arata intr-un comunicat transmis de IPJ Suceava.

Vezi si

Uniunea Națională a Barourilor din România a donat trei ambulanțe noi, complet utilate, către instituții spitalicești din Ucraina

La 25 noiembrie 2022, la sediul spitalului din localitatea Ciudei, Ucraina, a avut loc predarea …