Sunday , July 21 2024

Peste 100 de locuri la Şcoala Militară de Subofițeri Jandarmi ”Petru Rareș” Fălticeni au rămas neocupate

Au promovat 244 din cei 249 de candidați care au susținut proba scrisă în data de 15 iunie, cu medii între 9,30 și 5,50. Au fost scoase la concurs 350 de locuri, dintre care 3 pentru romi și 3 pentru minorități, însă au rămas neocupate peste 100 de locuri în urma probei scrise, deși situația finală poate suferi modificări, dacă la evaluarea medicală vor fi respinși candidați. În total, au fost peste 500 de candidați înscriși pentru admiterea din sesiunea aprilie-iulie 2024, însă o bună parte dintre ei nu au trecut de proba sportivă. Locuri neocupate după proba scrisă au rămas și la celelalte școli MAI din țară.

Admiterea în școlile MAI 2024 a trecut de etapa cea mai dificilă, și anume susținerea probei scrisă de evaluare a cunoștințelor. Sindicatului Național al Polițiștilor și Personalului Contractual (SNPPC) a transmis că după susținerea probei scrise din 15 iunie au fost ocupate peste 90% dintre locurile disponibile la școlile de poliție, jandarmi și pompieri. Rezultatele finale vor fi cunoscute după perioada de examinare medicală. Nu au fost ocupate toate locurile la școlile de jandarmi și pompieri.

La Şcoala Militară de Subofițeri Jandarmi ”Petru Rareș” Fălticeni au promovat 244 din cei 249 de candidați care au susținut proba scrisă în data de 15 iunie, cu medii între 9,30 și 5,50. Au fost scoase la concurs 350 de locuri, dintre care 3 pentru romi și 3 pentru minorități, însă au rămas neocupate peste 100 de locuri în urma probei scrise, deși situația finală poate suferi modificări, dacă la evaluarea medicală vor fi respinși candidați. În total, au fost peste 500 de candidați înscriși pentru admiterea din sesiunea aprilie-iulie 2024, însă o bună parte dintre ei nu au trecut de proba sportivă.

Locuri neocupate după proba scrisă au rămas și la celelalte școli MAI din țară. La Şcoala de Agenți de Poliție ”Vasile Lascăr” Câmpina au fost scoase la concurs 1.340 de locuri pentru calificarea agent de poliție (din care 20 pentru candidați romi și 10 pentru minorități), 1.228 de candidați fiind admiși după proba scrisă. Şcoala de Agenți de Poliție ”Septimiu Mureșan” Cluj-Napoca

a avut 300 locuri pentru calificarea agent de poliție (din care 2 locuri pentru candidați romi și 2 locuri pentru minorități), fiind ocupate 290 dintre ele. Şcoala de Pregătire a Agenților Poliției de Frontieră ”Avram Iancu” Oradea a scos la concurs 240 de locuri pentru calificarea ”agent de poliție de frontieră” (din care 2 locuri pentru candidați romi și 2 locuri pentru minorități) și au fost 260 candidați admiși după proba scrisă. Şcoala de Subofițeri de Pompieri și Protecție Civilă ”Pavel Zăgănescu” Boldești are 302 locuri disponibile și 345 de candidați admiși după proba scrisă. Şcoala de Subofițeri Jandarmi Drăgășani are 356 locuri, fiind admiși 271 de candidați.

Potrivit SNPPC, anul trecut au fost ocupate mai puțin de 60% dintre locurile scoase la concurs, în școlile MAI.

Examinarea medicală se realizează potrivit prevederilor Ordinului MAI nr. 105/2020 pentru candidații care se încadrează în numărul de locuri scoase la concursul de admitere, în ordinea descrescătoare a notelor finale, în perioada 19 iunie – 12 iulie. Sunt declarați admiși candidații care au fost declarați apt medical, în ordinea descrescătoare a notelor finale. Rezultatele finale ale admiterii se afișează la sediul unității de învățământ și se postează pe site-ul oficial al acesteia până pe 19 iulie. (O. NUȚU)

Vezi si

Un puștan de 17 ani din Buda-Zvoriștea, fără permis, a intrat cu o motocicletă neînmatriculată într-o mașină, a fost rănit și a fugit acasă

Sâmbătă, în jurul orelor 14.20, L. Levi, de 17 ani, din  Buda, comuna Zvorâștea, în …