Friday , February 3 2023

Peste 1.400 de amenzi date de polițiștii suceveni

Polițiștii suceveni au fost prezenți zilnic pe raza județului, dând 1.429 de amenzi în valoare totală de 598.765 de lei. Ei au reținut 125 de permise și au retras 12 certificate de înmatriculareamenzi rutiera

 

In perioada 2 – 8 iulie 2018, polițiștii suceveni au acționat zilnic pentru prevenirea și descurajarea faptelor antisociale, dar și pentru a asigura o intervenție promptă la orice eveniment. în urma activităților desfășurate și a măsurilor dispuse nu au fost înregistrate acte grave de tulburare a ordinii și liniștii publice și nici evenimente cu impact negativ asupra siguranței cetățenilor.

Pentru prevenirea și descurajarea faptelor antisociale și pentru menținerea ordinii și liniștii publice, la nivelul județului au acționat, zilnic, 70 de patrule de menținere a ordinii. S-a asigurat intervenția la 389 de evenimente, 297 dintre acestea fiind semnalate prin 112 și au fost constatate 216 infracțiuni.

De asemenea, în această perioadă au acționat zilnic 10 autospeciale radar pentru monitorizarea traficului rutier și creșterea gradului de siguranță pe drumurile publice. Polițiștii au reținut 125 de permise de conducere (6 pentru alcool, 30 pentru viteză excesivă și 89 pentru depășiri neregulamentare și alte abateri) și au retras 12 certificate de înmatriculare.

Acțiunile desfășurate de polițiștii suceveni au vizat în special prevenirea producerii unor accidente și blocaje rutiere pe principalele artere de circulație, produse din cauza creșterii valorilor de trafic, în special în cadrul „turismului de weekend și turismului sezonier”, neres­pectării regulilor de circulație de către unii participanți la trafic și neadaptării conduitei conducătorilor auto la condițiile de trafic.

Polițiștii au dat 1.429 de amenzi. Cele mai multe (1.271) au fost aplicate la regimul rutier, 135 pentru acte de tulburare a ordinii și liniștii publice, iar 23 pentru fapte de altă natură. Valoarea sancțiunilor aplicate a fost de 598.765 de lei. De asemenea, au fost confiscate bunuri în valoare de 4.060 de lei, fiind indisponibilizate și bunuri în valoare de 1.000 de lei.

In urma intensificării activităților de patrulare, a investigațiilor desfășurate și a prezenței sporite în teren a polițiștilor au fost prinși în flagrant 19 autori de infracțiuni, fiind dispuse măsuri preventive față de 27 de persoane.

In aceeași perioadă au fost depistate trei persoane urmărite la nivel național.

Având în vedere evenimentele preconizate și situația operativă înregistrată în anii trecuți, polițiștii vor acționa în conti­nuare pentru apărarea drepturilor și ­li­bertăților fundamentale ale persoanei, a proprietății private și publice, pentru prevenirea și descoperirea infracțiunilor, precum și pentru adoptarea celor mai eficiente măsuri pentru asigurarea unui climat ­cores­punzător de ordine și siguranță publică. (D.Z.)

 

Vezi si

Ministrul Mediului: ”Vom porni programul «Rabla local» în luna martie”. La Suceava, anul trecut, Primăria estima aproximativ 2.500 de beneficiari

Ministrul Mediului, Apelor şi Pădurilor, Tanczos Barna, a declarat joi, la Bistriţa, că programul “Rabla …