Thursday , February 2 2023

Peste 1.200 de suceveni au ajuns la medic săptămâna trecută din cauza răcelilor

Numărul cazurilor de viroze și pneumonii a scăzut, comparativ cu săptămâna precedentă. Cei mai afectați sunt copiii și bătrânii.

Numărul sucevenilor care au nevoie de asistență medicală din cauza răcelilor, este în scădere, de la o săptămână la alta. Astfel, în ultimele șapte zile, 1.257de persoane au ajuns la medic cu răceli. Dintre aceștia, la nivelul județului Suceava s-au înregistrat 941 de cazuri de îmbolnăviri prin infecții acute ale căilor respiratorii superioare. Cele mai multe cazuri au fost înregistrate în rândul copiilor cu vârsta între cinci și 14 ani, și anume 242 de îmbolnăviri. Urmează copiii cu vârsta cuprinsă între doi și patru ani, cu 178 de cazuri, categorie urmată de persoanele cu vârsta între 15 și 49 de ani, în rândul cărora au fost 150 de cazuri. În statistica DSP urmează persoanele cu vârsta între  50 și 65 de ani, cu 139 de cazuri de viroze respiratorii. În rândul nou-născuților, cu vârsta de până într-un an, au fost 125 de îmbolnăviri, iar cele mai puține viroze au fost diagnosticate printre persoanele trecute de 65 de ani, unde au fost 107 cazuri. Dintre pacienții diagnosticați cu infecții acute ale căilor respiratorii superioare, opt au avut nevoie de spitalizare și au fost internați pentru tratament de specialitate.

În aceeași perioadă, la nivelul județului Suceava s-au mai înregistrat și 316 cazuri de pneumonii, iar 59 de pacienți au necesitat spitalizare. Cele mai multe îmbolnăviri, s-au înregistrat în rândul persoanelor trecute peste 65 de ani, unde au fost 68 de cazuri de pneumonii. Printre copiii cu vârsta între doi și patru ani, respectiv cinci-14 ani, au fost câte 45 de cazuri.  65 de îmbolnăviri au fost înregistrate printre persoanele cu vârsta cuprinsă între 15 și 49 de ani. Medicii de specialitate au diagnosticat, în cursul săptămânii trecute și 37 de bebeluși, cu vârsta de până într-un an, și 56 de cazuri de pneumonii au fost la categoria de vârstă 50-64 de ani.

De la debutul acestui sezon rece, în județul nostru nu a fost diagnosticat niciun caz de gripă sezonieră. (Cristina RUŞTI)

Vezi si

 Activități desfășurate de polițiștii suceveni pentru prevenirea violenței în mediul școlar (FOTO)

În perioada 30 ianuarie –  3  februarie 2023, polițiștii organizează o serie de activități suplimentare …