Wednesday , October 4 2023

Peste 1.000 de angajați din școlile sucevene și-au strigat nemulțumirile în stradă: ”Nu cerem milă, cerem ce ni se cuvine!” (FOTO, VIDEO)

Vineri, greva generală s-a mutat din școli în stradă, iar participarea numeroasă a angajaților din sistemul de învățământ la adunarea de pe esplanada Casei de Cultură trage un semnal de alarmă pe care guvernanții nu ar trebui să-l ignore. Cei peste 1.000 de participanți, care s-au adunat în jurul orei 11.00, s-au arătat foarte determinați să continue ce au început în data de 22 mai, mai ales că participarea la greva generală din unitățile de învățământ din județ se menține constantă, după cum au informat sindicaliștii. Nimeni nu dă înapoi deocamdată, iar nemulțumirile angajaților din sistem nu par a se diminua, ba din contră cresc, în paralel cu ofertele sau soluțiile propuse de guvernanți.

”Suntem uniți. Am plecat la această luptă cu o singură armă care ne va duce la victorie: Solidaritatea. Peste 98% dintre școli sunt în grevă, în a cincea zi. Niciodată în istoria României de după Revoluție nu am mai avut o grevă generală cu o participare de peste 98% a unităților școlare. Vom sta în grevă generală până când Guvernul va veni cu o ofertă completă, clară, pentru toate categoriile de personal”, a declarat prof. Giani Leonte, președintele Alianței Sindicatelor Libere din Învățământ Suceava.

Profesorii au venit ”înarmați” la marșul din centrul Sucevei cu vuvuzele, portavoci, fluiere, dar mai ales cu pancarte cu lozinci precum ”Fără Educație nu există performanță”, ”4 la purtare pentru Guvernare”, ”Cei care EDUCĂ sunt DEMNI de RESPECT”, ”Curățenie-n instituții, Educația-n Constituție!”, ”Performanța începe de la 6% din PIB!”, ”Educația nu este o problemă, este un drept!”, ”Greva Educației, greva demnității sociale” etc.

Participanții la mitingul de vineri au protestat jumătate de oră pe esplanadă, după care au pornit în marș spre Prefectură, unde au staționat câteva minute pentru a-și face auzite vocile, strigând ”Respect”, ”Demnitate”, ”Fără educație moare orice nație” și alte asemenea mesaje, apoi au revenit în centrul Sucevei, unde liderii sindicali le-au transmis îndemnul de a rămâne uniți și de a continua greva până primesc ceea ce revendică. (O. NUȚU)

Vezi si

Proiectele Sucevei, discutate de primarul Lungu la ministerele Dezvoltării, Finanțelor, Energiei și la CNI

Miercuri, 4 octombrie, Ion Lungu, primarul municipiului Suceava, a avut la București mai multe întâlniri …