Friday , December 1 2023

Percheziții la doi indivizi care au obligat un om de 60 de ani cu dizabilități să cerșească. În șase luni au obținut de pe urma sărmanului peste 81.000 de lei 

Un bărbat de 60 de ani vulnerabil, cu dizabilități, a fost pus de doi indivizi să cerșească în localități din județul Suceava și din alte trei județe. Marți, 26 septembrie 2023, polițiștii brigăzilor de combatere a criminalității organizate Suceava, Pitești și ai Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Dâmbovița, împreună cu procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Serviciul Teritorial Suceava, au efectuat percheziții domiciliare în județul Dâmbovița, în această cauză penală privind traficul de persoane.

S-a reținut că, la începutul anului 2023, două persoane ar fi recrutat, dintr-un sat din județul Dâmbovița, o persoană de 60 de ani, cu dizabilitate fizică și, profitând de starea de vădită vulnerabilitate a acesteia (lipsa mijloacelor de subzistență, fără perspectiva unui sprijin material ori a vreunei oportunităţi de angajare și sănătatea precară) i-ar fi dat bani sau alte foloase materiale și ar fi obligat-o la practicarea cerșetoriei, în beneficiul lor.

Astfel, în perioada ianuarie – iunie 2023, bănuiții ar fi transportat-o pe victimă în diferite localități din județele Suceava, Bacău, Vrancea, Dâmbovița, pentru diferite perioade de timp și ar fi obligat-o la practicarea cerșetoriei în locuri aglomerate, fiind controlată și supravegheată în permanență.

În urma exploatării victimei, cei în cauză ar fi obținut aproximativ 81.598 de lei.

Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcția Operațiuni Speciale din cadrul Poliției Române. Acțiunea beneficiază de sprijinul jandarmilor din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Argeș.

Facem precizarea că, pe întreg parcursul procesului penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție. (O.S.)

Vezi si

Astăzi, de Ziua Națională, paradă și expoziție de tehnică militară, cu participarea a sute de militari. Programul manifestărilor

Astăzi se împlinesc 105 ani de la proclamarea la Alba Iulia, de către cei 1228 …