Saturday , February 4 2023

Percheziţii în Suceava, într-un dosar de evaziune fiscală cu pui vii şi furaje

Poliţiştii au făcut ieri 13 percheziţii în judeţele Suceava, Prahova, Tulcea, Dolj şi Timiş pentru destructurarea unei reţele specializate în evaziune fiscală în domeniul tranzacţiilor intracomunitare cu furaje şi puii vii. Anchetatorii au găsit circa 150.000 de pui vii, pentru care persoanele bănuite nu avea documente justificative

 perchezitii [800x600]


Ieri dimineaţă, poliţiştii Direcţiei de Investigare a Criminalităţii Economice din cadrul Inspectoratului General al Poliţie Române, a desfăşurat o acţiune pentru destructurarea unei reţele infracţionale, specializată în comiterea infracţiunii de evaziune fiscală. Astfel, 45 de poliţişti au făcut 13 percheziţii în judeţele Suceava, Prahova, Tulcea, Dolj şi Timiş.
Dintre acestea, şapte percheziţii au fost făcute la sediile unor societăţi comerciale şi şase la domiciliile persoanelor bănuite de comiterea infracţiunii de evaziune fiscală în domeniul tranzacţiilor intracomunitare cu furaje şi pui vii de păsări domestice – găină, raţă, gâscă, etc.
Activităţile au fost făcute în cadrul unui dosar penal instrumentat de Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Prahova, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Tribunalul Prahova.
Din primele cercetări a rezultat că cei în cauză ar fi comercializat pui vii şi furaje, fără a înregistra în evidenţele contabile ale firmelor administrate toate operaţiunile comerciale făcute şi veniturile realizate, sustrăgându-se astfel de la plata obligaţiilor fiscale. Tot în urma investigaţiilor făcute de poliţişti a rezultat faptul că o parte ditnre achiziţii ar fi provenit din spaţiul intracomunitar, iar livrările de pui vii şi furaje ar fi fost făcute, fără emiterea de documente fiscale, cu precădere, atunci când există certitudinea unor vânzări în termen scurt.
Prejudiciul creat bugetului de stat, prin activitatea infracţională desfăşurată, doar în perioada mai – iunie 2015, este estimat la circa 40.000 de lei.
In urma celor 13 percheziţii domiciliare desfăşurate de poliţişti sub coordonarea Direcţiei de Investigare a Criminalităţii Economice din cadrul IGPR, pe raza judeţelor Suceava, Prahova, Tulcea, Dolj şi Timiş, au fost găsiţi aproximativ 150.000 de pui vii, pentru care persoanele bănuite nu avea documente justificative şi care se pare că ar fi provenit prin achiziţii făcute în spaţiul intracomunitar.
Poliţiştii au ridicat documente contabile şi de contabilitate dublă, medii de stocare şi sisteme informatice care ar fi fost folosite în activitatea infracţională pentru a ţine evidenţa operaţiunilor comerciale desfăşurate şi a veniturilor realizate. De asemenea, şase persoane au fost conduse la sediul IPJ Prahova, pentru audieri şi dispunerea măsurilor legale. (C.Z.)

Vezi si

Programul detaliat al manifestărilor organizate de Primărie la împlinirea a 635 de ani de la atestarea documentară a Sucevei

Primăria municipiului Suceava a anunțat, sâmbătă dimineață, programul detaliat al manifestărilor prilejuite de sărbătorirea împlinirii …