Sunday , February 5 2023

Percheziţii în judeţul Suceava pentru destructurarea unei grupări specializate în înşelăciuni prin telefon

mascati [800x600]

Poliţiştii au făcut 22 de percheziţii în judeţele Suceava, Iaşi, Bacău, Harghia, Botoşani şi Braşov, precum şi în penitenciarele Iaşi, Botoşani şi Miercurea Ciuc, la persoane bănuite că ar face parte dintr-o grupare specializată în înşelăciuni prin telefon. 13 persoane au fost reţinute, iar mai mulţi deţinuţi au fost transferaţi din penitenciare în Arestul IPJ Bistriţa Năsăud pentru a putea fi audiaţi 

Poliţiştii din Bistriţa Năsăud au făcut 22 de percheziţii în şase judeţe şi în trei penitenciare pentru a destructura o grupare infracţională specializată în înşelăciuni prin telefon. In urma percheziţiilor, 13 persoane au fost reţinute, iar pentru alte zece s-a cerut transferul din penitenciare în Arestul IPJ Bistriţa Năsăud, pentru cercetări.
In data de 30 iunie 2014, poliţiştii Serviciului de Investigaţii Criminale din cadrul IPJ Bistriţa Năsăud au făcut 22 de percheziţii domiciliare, în 15 locuinţe din judeţele Suceava, Iaşi, Bacău, Harghita, Botoşani şi Braşov, precum şi în şapte camere din penitenciarele din Iaşi, Botoşani şi Miercurea Ciuc, la persoane bănuite de constituirea unui grup infracţional organizat, înşelăciune, spălare de bani şi tăinuire.
La activităţi au participat şi poliţişti de investigare a fraudelor, de la ordine publică, de la acţiuni speciale, de la formaţiunile de arme, explozivi şi substanţe periculoase, din cadrul IPJ Bistriţa Năsăud, precum şi de la Poliţia Municipiului Bistriţa, Poliţia Oraşului Năsăud, Poliţia Oraşului Beclean şi de la secţii de Poliţie Rurală.
În urma percheziţiilor, au fost ridicate telefoane mobile, componente şi accesorii de telefonie mobilă, înscrisuri cu valoare probatorie, precum şi 10.100 de lei.
Conform anchetatorilor, 27 de persoane sunt bănuite că, în perioada 20 ianuarie – 10 februarie2014, prin convorbiri telefonice repetate, ar fi indus în eroare o femeie din Bistriţa, prezentându-se ca reprezentanţi ai unei societăţi de telefonie.
Membrii grupării i-ar fi spus victimei că a câştigat un premiu în bani şi ar fi determinat-o să depună, de mai multe ori, în total 125.000 de lei, pe numele altor persoane implicate din ţară, prin intermediul unui serviciu de transfer rapid şi mandat poştal on-line.
Dintre aceste persoane, doar 13 au fost reţinute pentru 24 de ore şi urmau să fie prezentate Parchetului de pe lângă Tribunalul Bistriţa –Năsăud, cu propunere de arestare preventivă, alte patru persoane fiind cercetate în stare de libertate.
De asemenea, opt persoane aflate în executarea unor pedepse privative de libertate au fost transferate din penitenciarele din Iaşi şi Botoşani în Arestul IPJ Bistriţa –Năsăud, pentru cercetări, urmând ca alte două să fie transferate de la Penitenciarul Deva şi Penitenciarul Miercurea Ciuc.
Activităţile s-au desfăşurat cu sprijinul reprezentanţilor Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor şi al jandarmilor.
Acţiunea a beneficiat de suportul de specialitate al Direcţiei Operaţiuni Speciale din cadrul IGPR. (C.Z.)

Vezi si

Programul detaliat al manifestărilor organizate de Primărie la împlinirea a 635 de ani de la atestarea documentară a Sucevei

Primăria municipiului Suceava a anunțat, sâmbătă dimineață, programul detaliat al manifestărilor prilejuite de sărbătorirea împlinirii …