Friday , December 9 2022

Percheziţii făcute în Suceava la suspecţi de contrabandă cu ţigări şi de spălare de bani

Zeci de percheziţii au fost făcute ieri în judeţele Suceava, Argeş, Satu Mare şi Galaţi, la domiciliile unor persoane suspectate de contrabandă cu ţigări şi de spălare de bani, într-un dosar instrumentat de procurorii DIICOT Piteşti

perchezitii_tn

Ieri, au fost făcute două percheziţii în judeţul Suceava, 27 pe raza judeţului Argeş, două în judeţul Satu Mare şi trei în judeţul Galaţi, la persoane bănuite că, începând cu anul 2014, ar fi constituit sau, după caz, ar fi aderat ori sprijinit o grupare infracţională organizată, în scopul săvârşirii de infracţiuni de contrabandă cu ţigări şi spălare de bani. La activităţi au participat şi poliţişti de la Combaterea criminalităţii organizate din Suceava, Galaţi şi Satu Mare, poliţişti ai Inspectoratului de Poliţie Judeţean Argeş, de la Centrul Chinologic Sibiu şi Inspectoratul de Poliţie Judeţean Bacău, cu patru efective canine “detectare tutun”.
Potrivit procurorilor DIICOT, grupul infracţional constituit la Piteşti se specializase în comercializarea de ţigări de contrabandă aduse din judeţele de frontieră.
“În cauză, există suspiciunea rezonabilă că, începând cu anul 2014, un număr de 16 suspecţi au organizat pe raza municipiului Piteşti o reţea clandestină de distribuţie şi vânzare a ţigărilor provenind din contrabandă, având roluri bine stabilite în ceea ce priveşte aprovizionarea, distribuţia, depozitarea, vânzarea en-gros şi en-detail. S-a reţinut că membrii grupului au stabilit legături permanente cu sursele de aprovizionare din judeţele Suceava, Galaţi şi Satu Mare, fiind folosite identităţi false şi metode specifice de disimulare a livrărilor şi plăţilor”, se arată într-un comunicat al DIICOT.
Prejudiciul creat bugetului statului prin activitatea infracţională a fost estimat la aproximativ 2,4 milioane de lei.
În urma descinderilor, 34 de persoane au fost conduse pentru audieri la sediul Serviciului Teritorial Piteşti al DIICOT.
Acţiunea beneficiază de suportul de specialitate al Direcţiei Operaţiuni Speciale din Cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române şi al Departamentului de Informaţii şi Protecţie Internă. (C.Z.)

Vezi si

Bărbat găsit mort într-o casă cuprinsă de flăcări, la Voievodeasa

Vineri dimineață a izbucnit un incendiu la o casă de locuit din satul Voievodeasa, comuna …