Wednesday , February 1 2023

Percheziţii făcute de DIICOT pentru destructurarea unei grupări care îi alimenta cu droguri pe tinerii din Suceava şi Botoşani

Procurorii DIICOT au făcut 23 de percheziţii în judeţele Suceava, Botoşani şi Iaşi, pentru a destructura o grupare care alimenta cu droguri tinerii din municipiile Suceava şi Botoşani. Anchetatorii au stabilit că reţeaua avea peste 60 de consumatori şi vindea droguri şi etnobotanice la preţuri cuprinse între 60 şi 100 de lei/gram 

perchezitii

Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) – Biroul Teritorial Botoşani, împreună cu ofiţeri de la Serviciul de Combatere a Criminalităţii Organizate Botoşani, Brigăzilor de Combatere a Criminalităţii Organizate Suceava şi Iaşi, Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Iaşi – Serviciul Teritorial al Poliţiei de Frontieră Botoşani, Serviciului Judeţean Anticorupţeie Botoşani şi Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Botoşani, cu suportul de specialitate al Servicului Român de Informaţii, au făcut ieri 23 de percheziţii domiciliare pe raza municipiilor Suceava (2), Botoşani (20) şi Iaşi (1), în cadrul unei acţiuni vizând destructurarea unor grupări infracţionale organizate, formate din 40 de persoane, specializate în trafic de droguri de risc şi mare risc, precum şi de produse susceptibile de a avea efecte psihoactive.
Anchetatorii au stabilit că există suspiciunea rezonabilă că începând cu anul 2013, pe raza judeţului Botoşani au pus bazele unor grupări infracţionale organizate, care au acţionat până în cursul anului 2015, în mod coordonat, desfăşurând în mod repetat, activităţi de procurare, transport, ambalare, deţinere în vederea vânzării, distribuţiei şi vânzare, fără drept de droguri de risc şi de mare risc, precum şi de produse susceptibile de a avea efecte psihoactive, obţinând importante foloase materiale fără a ţine seama de efectul nociv asupra sănătăţii consumatorilor.
Astfel, au fost identificate pe raza municipiului Botoşani – cu plaierele de organizare şi coordonare a activităţilor ilicite şi unul de execuţie – două grupări infracţionale organizate interconectate între el, formate în scopul săvârşirii infracţiunilor de tra-fic de droguri de mare risc şi de risc precum şi efectuarea de operaţiuni cu produse susceptibile de a avea efecte psihoactive.
Drogurile şi substanţele cu caracter psihoactiv erau vândute cu sume cuprinse între 60 şi 100 de lei/gram, pe raza municipiilor Suceava şi Botoşani, în regim stradal pe bază de comenzi telefonice. Procurorii au reuşit să identifice peste 60 de consumatori.
Acţiunea a fost realizată cu sprijinul Jandarmeriei Române şi a beneficiat de suportul Direcţiei de Operaţiuni Speciale. La sediul DIICOT Botoşani au fost audiate 75 de persoane. (C.Z.)

Vezi si

”Spune NU cariilor!”, campanie de igienă orală derulată în 94 unități de învățământ, la inițiativa Grădiniței ”Țăndărică” Suceava

”Scopul campaniei a fost îndeplinit cu succes prin intermediul numeroaselor activități desfășurate prin mijloace de …